Disney’s Christopher Robin geen release in China

The Hollywood Reporter meldt dat Disney’s Christopher Robin niet is goedgekeurd door de Chinese filmautoriteiten. Dit wordt de tweede Disney-film dit jaar die geen release in China zal krijgen. Eerder dit jaar besloot men in China dat Disney’s A Wrinkle in Time nooit een release zou krijgen en de studio staat nog steeds op het punt om Ant-Man en The Wasp in China uit te brengen op 24 augustus.

Er is momenteel geen verklaring gegeven waarom de film niet in China zal worden vertoond, maar THR-bronnen wijzen erop dat er twee mogelijke redenen zijn. De eerste reden is simpelweg dat er al te veel grote Hollywood blockbusters zijn op de Chinese filmmarkt. De tweede heeft te maken met de censuur van personages uit Winnie de Poeh vanwege vergelijkingen tussen hem en de leider van China’s Communistische Partij, Xi Jinping. Tegenstanders van Jinping begonnen een tijdje terug met het posten van foto’s waarop de leider samen met Poeh te zien is, om zo te benadrukken dat beiden een pafferig lichaam hebben. De autoriteiten besloten afgelopen zomer op te treden en elke afbeelding van Poeh te censureren.

Disney’s hartverwarmende live-actionavontuur Christopher Robin vertelt het verhaal van Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man die de weg is kwijtgeraakt. Het is nu aan Winnie de Poeh en zijn vriendjes om hem wegwijs te maken in onze wereld en hem te herinneren aan de liefdevolle jongen die hij ooit was. De inmiddels opgegroeide Janneman Robinson is niet gelukkig, hij moet veel werken en wordt niet goed betaald waardoor zijn toekomst onzeker is. Hij heeft een gezin, maar door zijn werk heeft hij maar weinig tijd voor zijn vrouw en dochter. Janneman is bijna vergeten dat hij zijn jeugd heeft doorgebracht met de eenvoudige, honing-liefhebbende beer Winnie de Poeh en zijn vriendjes. Op een dag wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, die hem eraan herinnert dat nietsdoen soms gewoon goed is. Als de aktetas van Janneman Robinson op ongelukkige wijze verdwijnt, gaan Poeh en zijn vriendjes, Knorretje, Iejoor en Teigetje op avontuur in London om hem terug te brengen, want beste vrienden zullen er altijd voor je zijn.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Ewan McGregorHayley Atwell en Mark Gatiss. De  stemmencast bestaat uit Jim Cummings als Winnie de Poeh, Chris O’Dowd als Tigger, Nick Mohammed als Biggetje, Brad Garrett als Eeyore, Peter Capaldi als Konijn, Sophie Okonedo als Kanga en Toby Jones als Uil.

Disney’s Christopher Robin wordt geregisseerd door Marc Forster. Het scenario is geschreven door Allison Schroeder (Hidden Figures). De film draait vanaf 9 augustus 2018 in de bioscoop.