Disney’s Robin Hood krijgt een live-action remake op Disney+

Volgens Deadline ontwikkelt Disney+ een live-action/CG hybride remake van Robin Hood met Carlos López Estrada (Blindspotting, Legion, High & Mighty) als regisseur. Het scenario wordt geschreven door Kari Granlund (Lady and the Tramp, Troubleshooters, Godmothered).

De geanimeerde klassieker uit 1973 was een muzikale komedie met dieren in de rol van Robin Hood-personages. De film werd geregisseerd door Wolfgang Reitherman op basis van een verhaal van Larry Clemmons, samen met verhaalsequenties door de maker van personages en verhaalconcepten van Ken Anderson, Vance Gerry, Frank Thomas, Eric Cleworth, Julius Svendsen en David Michener. Robin Hood had rollen voor Roger Miller, Peter Ustinov, Terry-Thomas, Brian Bedford, Monica Evans en Phil Harris.

De geanimeerde film werd in 1973 in de bioscoop uitgebracht en werd door critici alom geprezen. Het zal interessant zijn om te zien of de studio veel van de volwassen elementen in de film bewaart wanneer deze verschijnt op de Disney+ streaming-service. Er is op dit moment geen releasedatum of productiestart bekendgemaakt. Justin Springer (Dumbo) zal de nieuwste remake van Disney produceren.