Dit zijn de hoofdrolspelers van de Resident Evil reboot

Het is iets meer dan een jaar geleden dat we voor het laatst iets hoorden over de aanstaande Resident Evil reboot. Nu is Johannes Roberts (47 Meters Down) begonnen met het opbouwen van een ensemble-cast, waaronder Kaya Scodelario (The Maze Runner), Robbie Amell (Upload) en Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp). Dit meldt Deadline.

De film wordt een officieel oorsprongsverhaal van Capcoms langlopende survival horror-videogamefranchise en speelt zich af op de beruchte avond in Raccoon City in 1998, toen de Umbrella Corporation de wereld in de war bracht en het aan een selecte groep was om ze te stoppen. Roberts zei in een verklaring:

“With this movie, I really wanted to go back to the original first two games and re-create the terrifying visceral experience I had when I first played them whilst at the same time telling a grounded human story about a small dying American town that feels both relatable and relevant to today’s audiences.” 

Scodelairo is gecast als Claire Redfield, terwijl John-Kamen de rol van Jill Valentine speelt en Amell is te zien als Chris Redfield. Daarnaast zijn er rollen voor Tom Hopper als Albert Wesker, Avan Jogia als Leon S. Kennedy en Neal McDonough als William Birkin.

Resident Evil reboot

De film wordt geproduceerd door Robert Kulzer voor Constantin Films, die verbonden was aan de franchise met Milla Jovovich, samen met James Harris van Tea Shop Productions en Hartley Gorenstein, terwijl Constantins CEO Martin Moskowicz en Davis Film’s Victor Hadida de uitvoerende producenten zullen zijn. Screen Gems van Sony Pictures, die de originele films heeft gedistribueerd, zal de film in eigen land uitbrengen, terwijl Constantin de film debuteert in Duitstalige gebieden, Elevation in Canada, Metropolitan in Frankrijk en Sony Pictures Releasing in alle resterende gebieden. Kulzer in een uitspraak:

“After a dozen games, six live-action movies and hundreds of pages of fan fiction, we felt compelled to return to the year 1998, to explore the secrets hidden in the walls of the Spenser Mansion and Raccoon City.”

In 2018 werd gemeld dat Roberts was aangetrokken om de Resident Evil reboot te regisseren en te schrijven.

De eerste Resident Evil film verscheen in 2002 onder regie van Paul W.S. Anderson. De film kent de volgende opvolgers: Apocalypse (2004), Extinction (2007), Afterlife (2010), Retribution (2012) en The Final Chapter (2016).

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter