Docu Secrets of the Saqqara Tomb vanaf 28 oktober te zien op Netflix

De documentaire Secrets of the Saqqara Tomb volgt een team van archeologen die ongelooflijke artefacten opgraven in een nog niet eerder ontdekte oude graftombe in Saqqara, Egypte. Nadat Egyptische archeologen een 4400 jaar onaangetaste tombe hebben opgegraven, proberen ze de geschiedenis van de buitengewone vondst te achterhalen. De documentaire is vanaf 28 oktober te zien op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Secrets of the Saqqara Tomb op Netflix

Geregisseerd door James Tovell en geproduceerd door Richard Bradley en Caterina Turroni, volgt de documentaire een team van lokale archeologen die nooit eerder geziene gangen, schachten en graven opgraven. Secrets of the Saqqara Tomb neemt kijkers mee naar het graf van een priester uit het Oude Koninkrijk Wahtye, die 4500 jaar ongeopend bleef. Het team vindt meer dan drieduizend artefacten, waaronder een gemummificeerde leeuwenwelp, een tempel gewijd aan de Egyptische kattengodin Bastet, en misschien wel het oudste traceerbare geval van malaria ter wereld.

Naast fascinerende oudheden biedt de documentaire een uitgebreide en unieke kijk op het leven van de priester en zijn familie. De documentaire werd gefilmd in Saqqara, op minder dan anderhalve kilometer van de plaats van de Trappiramide, een van de oudste stenen gebouwen in de geschiedenis en de oudste piramide van Egypte.

Het graf van Wahtye werd in 2018 ontdekt in de necropolis van Saqqara. Het graf was goed bewaard gebleven en werd verordineerd met talrijke standbeelden die in de muren waren uitgehouwen.

Secrets of the Saqqara Tomb vanaf 28 oktober te zien op Netflix

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter