Dragon Ball Super Broly film opent groots

De Dragon Ball film die sinds gisteren in de Nederlandse bioscopen draait heeft op de eerste avond al bijna 9000 duizend bezoekers weten te trekken. Dit is uitzonderlijk veel, al helemaal voor een animefilm.

Dragon Ball Super: Broly volgt het verhaal vanaf het punt waar de tv-serie Dragon Ball Super was gebleven. Onze vrolijke en licht naïeve vechter Son Goku en zijn vrienden nemen het nu op tegen een nieuwe vijand: de legendarische Super Saiyan Broly. De film zal zich verder richten op de geschiedenis van het Saiyan ras. Ook de ruimte tiran Frieza en zijn leger zullen hierin een rol spelen.

Het personage Broly kwam eerder al voor in Dragon Ball films. Dit is echter de eerste keer dat de originele schrijver Akira Toriyama het verhaal achter dit personage schrijft. Toei Animation hoopt van Dragon Ball Super: Broly de grootste en mooiste Dragon Ball film tot op heden te maken. In Nederland is de film vanaf 24 januari te zien. Lees hier onze recensie en bekijk tevens de manga die twee van onze redactieleden samengesteld hebben.