Dragon Ball Super trailer in Engels (+ internationale releasedata!)

De nieuwste film in de populaire anime franchise Dragon Ball ging op 11 juni in première in Japan. Distributeur Crunchyroll heeft nu ook internationale releasedata gepubliceerd van Dragon Ball Super: Super Hero, in augustus en september. Een Nederlandse releasedatum is vooralsnog niet bekend. Ook heeft Crunchyroll een Engelstalige trailer vrijgegeven, voor wie liever Dragon Ball Super in het Engels bekijkt. Hierin horen we een aantal bekende stemmen onder de Dragon Ball fans. Bekijk de trailer hieronder:

Engelstalige Dragon Ball Super: Super Hero trailer

Dragon Ball Super in het Engels

De internationale releasedata van Dragon Ball Super: Super Hero zijn bekend gemaakt. Na Japan zal de film voor het eerst verschijnen in Latijns-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Een eventuele Nederlandse releasedatum moet nog bekend worden gemaakt. De laatste Dragon Ball bioscoopfilm, Dragon Ball Super: Super Broly, werd in 2019 in Nederland uitgebracht, met zowel de Engelstalige als de Japanstalige dub.

Internationale Releasedata

  • 18 augustus: Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico, Brazilië, Peru, Chili, Argentinië, Colombia, Centraal-Amerika, Ecuador, Bolivia, Uruguay, Paraguay
  • 19 augustus: Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zuid-Afrika, Zambia, Vietnam
  • 26 augustus: India, Indonesië
  • 30 augustus: Maleisië, Brunei
  • 31 augustus: Filipijnen
  • 1 september: Singapore
  • 8 september: Taiwan
  • 15 september: Zuid-Korea
  • 29 september: Thailand, Hong Kong, Macau

Naast de releasedata is de Engelstalige stemmencast van Dragon Ball Super: Super Hero ook bekend gemaakt. Enkele stemacteurs zullen onder Engels sprekende Dragon Ball fans al bekend zijn. Sean Schemmel keert terug als Son Goku, Kyle Hebert speelt Son Gohan en Christopher R. Sabat keert weer terug als Piccolo en Vegeta. Andere stemacteurs in de film zijn Robert McCollum (Son Goten), Monica Rial (Bulma), Sonny Strait (Krillin), Eric Vale (Trunks), Kara Edwards (Videl), Jeannie Tirado (Pan), Zach Aguilar (Dr. Hedo), Aleks Le (Gamma 1), Zeno Robinson (Gamma 2), Charles Martinet (Magenta) en Jason Marnocha (Carmine).

In tegenstelling tot de voorgaande film, Broly, zal Dragon Ball Super: Super Hero lichter zijn qua toon. De eerste helft van de film zal voornamelijk aandacht besteden aan Gohans relatie met zijn mentor Piccolo en zijn dochter Pan. De tweede helft van de film zal meer actie bevatten. Nadat de militaristische organisatie The Red Ribbon Army terugkeert om wraak te nemen op Goku en zijn vrienden wordt Pan gevangen gehouden in de basis van Red Ribbon. Pans vader Gohan infiltreert met hulp van Piccolo, Goten en Trunks de basis om haar te redden. Daar nemen ze het op tegen de androids Gamma 1 en Gamma 2, maar het lijkt er ook op dat in het laboratorium van Red Ribbon zich een groter gevaar verschuilt. De personages Goku, Vegeta en Broly zijn ook aanwezig in de film, maar spelen geen centrale rol.

Terwijl de Dragon Ball franchise voorheen voornamelijk een combinatie was van fantasie, sciencefiction en oosterse vechtstijlen zal de nieuwe film meer invloeden van westerse superheldencomics bevatten. Na verluid is de film sterk beïnvloed door de Marvel franchise qua actie, regie en muziek.

Bekijk ook de Japanse trailers van Dragon Ball Super: Super Hero.

Meer Dragon Ball

Als jij de eerste Dragon Ball Super film (nog) eens wilt zien dan kan dat via Pathé Thuis of Amazon Prime Video, tegen extra betaling. Onze recensie hiervan kun je hier lezen. Een aantal van onze redactieleden hebben onlangs ook een eigen Dragon Ball manga gemaakt, waarin ze op geheel eigen wijze de franchise persifleren. Je kunt deze gratis bekijken. Tevens schreef Sandro vorig jaar nog een blog omtrent Dragon Ball in 4k.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter