Dragon Ball Z in Ford Focus reclame

Dragon Ball Z is als inspiratie gebruikt voor een auto-commercial. Dit klinkt misschien wat ongeloofwaardig, maar de mensen van Ford hebben zelfs de stemacteurs achter personages Gohan en Krillin weten te regelen voor een tv-spot die in feite een voice-over is van de populaire anime-serie.

De commercial speelt zich af op planeet Namek. Gohan en Krillin hebben de Dragonballs verzameld en daarmee de draak opgeroepen. Ze mogen nu drie wensen doen en die willen ze gebruiken voor drie verschillende auto’s. De draak probeert het tweetal echter ervan te overtuigen dat de Ford Focus alleen al voldoet aan hun eisen. De video is hieronder te bekijken:

Er is ook een tweede commercial waarin Piccolo, Goten en Trunks centraal staan:

Dragon Ball is een Japanse mangaserie geschreven en geïllustreerd door Akira Toriyama. Het verhaal is geïnspireerd door het Chinese literaire volksroman De reis naar het westen. Sinds de introductie van Dragon Ball is het een van de meest populaire mangaseries.

Hiernaast is ook de anime (tekenfilmserie) zeer populair. Deze anime was oorspronkelijk opgesplitst in 3 delen; Dragon Ball, Dragon Ball Z en later Dragon Ball GT. Ook loopt er momenteel een nieuwe serie genaamd Dragon Ball Super