Duyster: Een Vlaamse found footage horrorfilm

Mocht jij een horrorliefhebber zijn dan is de kans groot dat je hebt gemerkt dat kleine, onafhankelijke films de laatste jaren regelmatig het werk van grote studio´s hebben weten te overtreffen. Dit omdat er in dit soort titels vaak gedurfdere keuze´s gemaakt worden en er gezien het kleinere budget meer noodzaak is aan creativiteit. Het is daarom interessant dat er nu een found footage horrorfilm van Vlaamse bodem in productie is. Het gaat hier om Duyster, waarin een donkere legende centraal staat.

Het project is opgezet door Jordi Ostir en Thomas Vanbrabant, die beide geen onbekenden met het horrorgenre zijn. Zo maakte Thomas een tijdje geleden de creatieve korte slasherfilm Unaware of the Nightmare en is Jordi betrokken bij horrorpodcast Klokslag 12. Waar eerdere films van Thomas zonder budget gemaakt waren willen de heren het dit keer groter aanpakken. Zo krijgen de heren hulp van onder andere Jasper Vrancken (bekend van de korte Vlaamse horrorfilm Muil) en Jonas Govaerts (Welp en Tabula Rasa).

Hulp

Zoals je misschien wel weet is het in België (net als Nederland) niet altijd even makkelijk om een film gefinancierd te krijgen. Ondanks dat Jordi en Thomas hier en daar de nodige steun ontvangen is er nog steeds wat extra budget nodig om Duyster tot een succes te maken. Vandaar dat er een crowdfundingsactie gestart is.

Mocht jij aan dit ambitieuze project willen bijdragen dan kun je al vanaf 1 euro een donatie doen. Naast dat je Jordi en Thomas hiermee steunt zijn er ook leuke rewards te verkrijgen. Zo heb je vanaf 25 euro al recht op een poster met daarop een still uit de film. Daarnaast is het zelfs mogelijk om je eigen naam in het script te laten verwerken. De link naar de crowdfundingspagina is hier te vinden.

Overige crew

Naast Jordi en Thomas zullen ook Pieter Verlaak, Eneas Mentzel, Michiel Lateur, Margerita Sander en Saskia Verreycken van Fabrik Artistik bij het project betrokken zijn. Tevens wordt de art direction verzorgd door Birch Production.

Mocht je willen zien wat Thomas hiervoor gemaakt heeft dan kan je hier zijn films Bovennatuurlijk nv en Unaware of the Nightmare bekijken.