Dwayne Johnson over uitstel van Disney’s Jungle Cruise

Walt Disney Pictures heeft eerder de nieuwe Disney-filmkalender vrijgegeven, waarop duidelijk werd wat et met een aantal films gaat gebeuren die verschoven zijn vanwege het coronavirus.  Mulan zal de plaats innemen van Jungle Cruise, die maar liefst een jaar is uitgesteld.

Hoewel de opnames van Jungle Cruise in het najaar van 2018 zijn beëindigd, moeten fans nu wachten tot 30 juli 2021 om de film te zien. Deze week heeft Disney bijna al zijn belangrijkste releases voor de rest van het jaar verschoven, inclusief Jungle Cruise. De oorspronkelijke releasedatum, 24 juli 2020, gaat nu naar de live-action Mulan. Bovendien is dit de tweede vertraging voor Jungle Cruise. In 2018 verplaatste Disney de film van 11 oktober 2019 naar de datum van 24 juli 2020. Alles bij elkaar betekent dit dat fans bijna twee jaar langer moeten wachten om Jungle Cruise. Nu laat hoofdrolspeler Dwayne Johnson zich uit over het uitstel. Johnson deelde onderstaande bericht op Instagram. Hij zegt:

“We were very excited about it, we still are. The movie will be worth the wait.” 

Disney’s Jungle Cruise is geïnspireerd op de beroemde attractie in Disneyland Californie. Met Dwayne Johnson in de hoofdrol, als charismatische rivierbootkapitein en Emily Blunt als een vastberaden ontdekkingsreiziger gaan zij samen op een avontuurlijke missie om de jungle van de Amazon te onderzoeken. Ook Edgar Ramirez, Jesse Plemons, Paul Giamatti en Jack Whitehall spelen een rol in de film.

De live-action film wordt geregisseerd door Jaume Collet-Serra (Non-Stop, Run All Night).

J.D. Payne en Patrick McKay (Star Trek Beyond) schreven het scenario. De film voegt zich bij het rijtje van adaptaties op basis van pretpark attracties als, The Country Bears, The Haunted Mansion, Mission to Mars, Tomorrowland en Pirates of the Caribbean.