Een avondje naar de Oscars! Wat kost dat?

De jaarlijkse Oscars® zijn een must-see voor filmliefhebbers én modeliefhebbers. De rode loper outfits van de acteurs en actrices zijn ten minste net zo belangrijk als de Academy Award winnaars. Dit jaar vonden de Oscars® plaats op 2 maart en talkshow host Ellen DeGeneres presenteerde de awards voor de tweede keer. Op de infographic die we van STYLIGHT.nl hebben mogen ontvangen, vindt je een leuk overzicht over modetrends bij de Oscars® door de jaren heen en wat interessante feiten en cijfers over de rode loper outfits.

Prijskaartje van de perfecte rode loper look

De Oscars® is de belangrijkste award show van de Amerikaanse film industrie, maar de media roddelt eigenlijk veel meer over de rode loper outfits dan de Oscar® winnaars zelf. De emotionele toespraken en rode loper looks van onder andere Halle Berry, Julia Roberts en Audrey Hepburn hebben niet alleen Oscar® geschiedenis geschreven, ze hebben ook velen geïnspireerd. Tussen al die schitterende jurken is het voor de mannen natuurlijk iets moeilijker om op te vallen, maar ook zij kunnen indruk maken met hun strakke smokings. Nog indrukwekkender zijn de prijskaartjes van de rode loper sieraden. Wist jij bijvoorbeeld dat Gloria Winston (bekent van Titanic) met een Harry Winston ketting ter waarde van $20 miljoen dollar over de rode loper liep?

NL-Oscars-Final1

NL-Oscars-Final2

NL-Oscars-Final3

NL-Oscars-Final4

NL-Oscars-Final5

NL-Oscars-Final6

De 10 grappigste Oscar® feiten

De Academy Awards bestaan al meer dan 80 jaar, dus er gebeuren natuurlijk wel eens wat grappige, vreemde of awkward momenten. Hier een overzicht van de 10 meest hilarische Oscar® feiten!

•Barbie Oscar®
Oscar® winnaar en regisseur John Lasseter kleedt zijn Oscarbeelden in Barbiekleren…

•Streaker
Tijdens de Oscarceremonie van 1974 liep een man, genaamd Robert Opel, naakt het podium op. Robert was een fotograaf en eigenaar van een kunstgalerie, maar hij is nu het meest bekend door zijn daad bij de Oscars (kijk maar op zijn Wikipedia pagina).

•Vreemde vogels
Soms gaat het echt mis bij de rode loper styling: In 2001 kwam Björk in een jurk dat leek op een zwaan, Celine Dion kwam in 1991 in een omgekeerd pak en in 2004 kwam Uma Thurman naar de awards in een vreemd Dirndl kostuum.

•Kortste toespraak
Acteur William Holden en regisseur Alfred Hitchcock houden het record voor kortste dankwoord ooit; beiden zeiden gewoon “Thank You” en liepen weer weg.

•Contract
Voordat ze de award krijgen, moeten Oscar winnaars een overeenkomst ondertekenen: Als ze in de toekomst hun award willen verkopen moeten ze hem eerst aan de Academy aanbieden voor $1.

•45 seconden
Nadat de Oscars in 2002 wel 4,5 uur duurde, door té lange dankwoorden, besloten de producers dat een toespraak voortaan alleen maar 45 seconden mag duren – daarna gaat het orkest gewoon weer spelen.

•Verloren Oscars®
Oscar winnaars Whoopi Goldberg en William Hurt zeggen beiden dat ze hun Oscar beeld niet meer kunnen vinden.

•“Thank you”
Tijdens haar dankwoord zei Gwyneth Paltrow wel 23 keer “Thank You”.

•Seat fillers
Zogenaamde ‘seat fillers’ kunnen $125 per uur verdienen als ze tijdelijk de plaats innemen van een genodigde die even op podium of backstage moet gaan. Dit zodat de zaal te allen tijde vol lijkt voor de camera’s.

•Vreemde winnaar
De vreemdste Oscar winnaar ooit was het Britse Ministerie van Propaganda in 1941 voor hun documentaire Target For Tonight.