Een sequel op The Meg is in ontwikkeling

The Meg zou zomaar terug kunnen keren naar open zee. Dit meldt Deadline. De big-budget monster film over een prehistorische haai krijgt een sequel volgens uitvoerend producent Catherine Xujun Ying. Ze zei:

“It’s still in the very early stages, but we’re working on it. We’re trying to keep it secret at this time.”

Omdat het project zich nog in een begin statium begeeft, is er nog geen scenarist aan verbonden en heeft Warner Bros. ook nog geen groen licht gekregen. Dat gezegd hebbende wist de film meer dan $140 miljoen op te brengen tijdens het eerste weekend. Een sequel lijkt dus een logische keuze.

In The Meg wordt een onderzeeër – deel van een internationaal observatieprogramma – aangevallen door een enorm wezen dat voorheen als uitgestorven werd beschouwd. De duikboot ligt nu uitgeschakeld op de bodem van de diepste geul in de Stille Oceaan… met de bemanning nog aan boord. Wanneer de tijd begint te dringen, wordt deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham) gerekruteerd door een visionaire Chinese oceanograaf (Winston Chao), tegen de wil van zijn dochter Suyin (Li Bingbing). Hij moet de bemanning en de oceaan redden van deze onstuitbare bedreiging: een ruim 22 meter lange prehistorische haai, bekend als de Megalodon. Wat niemand zich had kunnen voorstellen was dat Taylor jaren geleden hetzelfde angstaanjagende wezen al ontmoette. Nu, samen met Suyin, moet hij zijn angsten onder ogen zien en zijn eigen leven riskeren om iedereen die vastzit te redden. Opnieuw gaat hij de confrontatie aan met het grootste en meest gevreesde roofdier aller tijden.

Hoofdrollen worden gespeeld door Jason Statham, Li BingbingCliff CurtisRainn WilsonRuby RoseWinston ChaoPage KennedyJessica McNameeÓlafur Darri ÓlafssonRobert TaylorSophia Shuya Cai en Masi Oka.

De regie is in handen van Jon Turteltaub op basis van een scenario door Dean Georgaris, Jon Hoeber & Erich Hoeber. Op hun beurt baseren zij zich op het boek ‘Meg: A Novel of Deep Terror’ uit 1997 van schrijver Steve Alten.