Eerste Blade Runner: Black Lotus trailer verschenen

Fans van de Blade Runner franchise krijgen hun eerste glimp in de animatieserie Blade Runner: Black Lotus. De eerste Black Lotus trailer is inmiddels verschenen. Bekijk het hieronder.

Blade Runner: Black Lotus trailer

Blade Runner: Black Lotus werd in 2018 aangekondigd als een animatieserie van 13 afleveringen die zich afspeelt binnen het Blade Runner universum. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2032 na de zogeheten ‘Black-out’, waarin mensen hun digitale database met informatie over replicants kwijt zijn geraakt. Het zal gaan over de vrouwelijke replicant Elle (Jessica Henwick). Ook zal de show een aantal bekende personages bevatten.

De originele Blade Runner film werd geregisseerd door Ridley Scott en kwam uit in 1982. De film met Harrison Ford en Rutger Hauer was gebaseerd op Philip K. Dicks sciencefiction roman Do Androids Dream of Electric Sheep?. De cult klassieker wordt inmiddels gezien als een van de meest invloedrijke sciencefiction films aller tijden. In 2017 verscheen het vervolg Blade Runner 2049 van Denis Villeneuve. De tweede film werd kritisch zeer goed ontvangen, maar was financieel niet heel succesvol. Het is nog onduidelijk of er een derde film zal volgen.

Blade Runner: Black Lotus is een co-productie tussen Crunchyroll en Adult Swim. Hoewel het wordt beschreven als een anime serie zien we in de trailer een 3D computer geanimeerde serie, in plaats van de handgetekende stijl die veel mensen met anime associëren. de serie wordt geregisseerd door Shinji Aramaki en geproduceerd door Shinichirō Watanabe, de man achter anime series als Cowboy Bebop en Samurai Champloo. Watanabe maakte eerder al de korte animatiefilm Blade Runner Black Out 2022, een film die zich tussen de eerste en tweede Blade Runner films afspeelt. Blade Runner: Black Lotus zal dit najaar op Crunchyroll en Adult Swim te zien zijn.