Eerste blik op BBC’s Les Misérables

De BBC heeft een eerste blik vrijgegeven op de tv adaptatie van Victor Hugo’s Les Misérables. Bekijk hieronder de eerste foto’s!

Les MisérablesLes Misérables Les Misérables

In de hoofdrollen zien we Dominic West als Jean Valjean, David Oyelowo als Javert, Lily Collins als Fantine en Adeel Akhtar & Olivia Colman als de Thénardiers. Ze worden vergezeld door Ellie Bamber als Cosette, Josh O’Connor als Marius en Erin Kellyman als Éponine.

De voormalig galeislaaf Jan Valjean komt na 19 jaar op vrije voeten. Zijn pogingen om een gerespecteerd onderdeel te worden van de samenleving staan voortdurend onder druk, onder andere door zijn eigen geweten wanneer een ander in zijn plaats wordt gearresteerd. Maar ook de onophoudelijke naspeuringen van politieagent Javert zorgen ervoor dat hij geen rustig leven kan leiden.

De serie wordt gemaakt onder leiding van de schrijver Andrew Davies, die onder meer afleveringen van House of Cards schreef en de film Bridget Jones’s Diary. Er komen zes afleveringen van elk een uur.

De meest bekende adaptatie van het verhaal komt uit 1980. Toen werd de roman door Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil bewerkt tot een Franse musical. Vijf jaar later werd een Engelse vertaling gemaakt en werd het de langstlopende West End-musical in de wereld. De musical draait nog steeds in West End te Londen. In 2012 verscheen nog de filmadaptatie met in de hoofdrollen Hugh Jackman, Russel Crowe en Anne Hathaway.