Eerste blik op Eddie Redmayne als The Danish Girl

Oscar-winnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) zal te zien zijn in The Danish Girl. Hierin speelt hij artiest Einar Wegener/Lili Elbe, een van de eerste mannen die onder het mes ging om een geslachtsoperatie te ondergaan. Hieronder kun je een eerste foto bekijken van de acteur in de rol. Redmayne zei over de rol:

“We’re looking at everything from a feminine perspective. I think it’s the most sensitive role I have played. The danger of surgery was so extreme then. It’s such a brave thing that Einar did.”

The Danish Girl

The Danish Girl

The Danish Girl vertelt het bijzondere liefdesverhaal gebaseerd op het leven van de kunstenaars Einar en Gerda Wegener (Eddie Redmayne en Alicia Vikander). De film, die zich afspeelt in de jaren twintig, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Einar’s baanbrekende beslissing om als vrouw, Lili Ebe, door het leven te gaan en de invloed daarvan op hun huwelijk en kunst.

De film wordt geregisseerd door Tom Hooper, met wie Redmayne eerder werkte aan Les Misérables. Het scenario is geschreven door Lucinda Coxon, gebaseerd op het gelijknamige boek van David Ebershoff. De hoofdrollen worden gespeeld door Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard.

The Danish Girl heeft een premièredatum in 2016.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter