Eerste blik op The Beatles: Get Back van Peter Jackson

De veelgeprezen filmmaker Peter Jackson (The Lord of the Rings, The Hobbit) heeft een exclusieve sneak peek vrijgegeven van zijn aankomende documentaire The Beatles: Get Back. De speciale video van 5 minuten is hieronder te bekijken

Jackson zei:

“We wanted to give the fans of The Beatles all over the world a holiday treat, so we put together this five-minute sneak peek at our upcoming theatrical film ‘The Beatles: Get Back.’ We hope it will bring a smile to everyone’s faces and some much-needed joy at this difficult time.”

Documentaire The Beatles: Get Back

The Beatles: Get Back is een unieke filmische ervaring die het publiek terug in de tijd brengt naar de intieme opnamesessies van The Beatles tijdens een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis. Jackson werkte met 55 uur aan nog nooit vertoonde beelden en 140 uur audio, vastgelegd in januari 1969 tijdens het maken van Let It Be, waarvan de filmmaker beweert dat het de ultieme “‘fly on the wall’ experience” zal zijn.

De film Let It Be uit 1970, gemaakt met dezelfde beelden, focust zich op de problemen binnen de band. De originele Let It Be-film is al lang uit circulatie en werd alleen uitgebracht op VHS en laserdisc. De film werd gerestaureerd voor een geplande DVD-uitgave in het begin van de jaren 2000, maar dat werd gestaakt. Fans die zich bewust waren van Paul McCartney’s interesse in een meer positieve kijk op de ’69-sessies, vroegen zich af of de nieuwe film de plaats zou innemen van Let It Be. Dat is niet het geval. Een gerestaureerde versie van de film van regisseur Michael Lindsay-Hogg zal eindelijk zijn digitale release krijgen, “na de release van deze nieuwe film”.

De film zou eigenlijk deze zomer al in de bioscopen te zien moeten zijn, maar door het coronavirus werd de film één jaar vertraagd. De film wordt gedistribueerd door Disney en zal op 27 augustus 2021 in de bioscoop te zien zijn.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter