Eerste blik op Tobias Menzies als Prince Philip in The Crown

Netflix heeft een nieuwe foto vrijgegeven voor The Crown seizoen 3! Bekijk deze hieronder. We krijgen een eerste blik op Tobias Menzies als Prince Philip, een rol die hij overneemt van Matt Smith.

Tobias Menzies als Prince Philip in The Crown

In het derde seizoen van The Crown zien we een oudere cast. Olivia Coleman speelt de rol van Queen Elizabeth, Helena Bonham Carter zien we als Princess Margaret en Ben Daniels als Anthony Armstrong-Jones. Carter en Daniels nemen de rollen in het nieuwe seizoen over van Vanessa Kirby en Matthew Goode. Prince Charles en Princess Anne worden gespeeld door Josh O’Connor en Erin Doherty.

Volgens bedenker Peter Morgan zal seizoen drie zich afspelen tussen 1964 en 1972 en zal naar verwachting grote gebeurtenissen in de Britse geschiedenis behandelen, zoals de affaire van prinses Margaret met Roddy Llewellyn, de politieke opkomst van Margaret Thatcher en de introductie van Camilla Parker Bowles. Seizoenen 3 en 4 worden back-to-back opgenomen, waarbij seizoen 3 in 2019 wordt uitgebracht.

The Crown is een originele Netflix-serie en vertelt het verhaal van de regeringsperiode van koningin Elizabeth II. De serie is gebaseerd op het bekroonde stuk ‘The Audience’. Het is een hereniging tussen bedenker/ schrijver Peter Morgan (The Queen, Frost / Nixon), regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) en producent Andy Harries (The Queen).