Eerste teaser en releasedatum van Netflix’s The Letter for the King

Netflix heeft vandaag de nieuwe trailer en poster vrijgegeven van The Letter for the King, een nieuwe Netflix Original serie gebaseerd op het Nederlandse avonturenboek ‘De Brief Voor De Koning’ van Tonke Dragt. Deze kun je hieronder bekijken. Daarnaast is bekend geworden dat de serie wereldwijd beschikbaar is op Netflix vanaf 20 maart.

The Letter for the King

The Letter for the King vertelt een coming of age verhaal in een wereld vol avontuur en intriges. Hoofdpersonage Tiuri wil het liefst een ridder zijn en heeft de opdracht om een ​​geheime brief te bezorgen, waar het lot van het hele koninkrijk van af hangt. Tijdens zijn reis zullen hij en zijn jonge vrienden ontdekken wat het betekent om een echte ridder te zijn en hoe de verknipte volwassen wereld hen nodig heeft. Het boek won de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek aller tijden en is een geliefd onderdeel van de Nederlandse cultuur.

Amir Wilson (The Secret Garden) speelt Tiuri, een 15-jarige schildknaap die een wanhopige hulpvraag beantwoordt en op een gevaarlijke missie wordt gestuurd die hem zijn leven zou kunnen kosten. Ruby Serkis zal te zien zijn als Lavinia, die zich aansluit bij Tiuri om de brief te bezorgen. Nathanael Saleh (Mary Poppins Returns) speelt Piak, een dappere en enthousiaste jongen die het niet kon aanzien om zijn oudere broer op avontuur te zien gaan terwijl hij thuis miste. Ze zullen op hun reis worden vergezeld door andere nieuwkomers, gespeeld door Thaddea Graham als Iona, Islam Boukkhaz als Arman, Jack Barton als Foldo en Jonah Lees als Jussipo.

Yorick van WageningenThe Girl with the Dragon Tattoo) speelt King Favian, een bejaarde koning die weet hoe het spel gespeeld wordt, maar de laatste is die ziet wat er komen gaat. Met nieuwkomer Gijs Blom als Prince Viridian en Jakob Oftebro (Lilyhammer) als Crown Prince Iridian.

The Letter for the King is wereldwijd en exclusief beschikbaar op Netflix vanaf 20 maart.