Eerste trailer en poster The Girl in the Spider’s Web

Sony Pictures heeft de eerste trailer en poster vrijgegeven voor het aankomende The Girl in the Spider’s Web. Deze kun je hieronder bekijken. De film is een softe reboot en gebaseerd op het vierde boek in de Millennium serie.

The Girl in the Spider's Web

Lisbeth Salander, de cultfiguur en het titelpersonage van de veelgeprezen Millennium-boekenreeks gecreëerd door Stieg Larsson, keert terug naar het witte doek in The Girl in the Spider’s Web, een adaptatie van de recente wereldwijde bestseller geschreven door David Lagercrantz. Golden Globe winnaar Claire Foy, de hoofdrolspeelster van The Crown, speelt de outcast vigilante-verdediger onder leiding van Fede Alvarez, de regisseur van de thriller Do not Breathe uit 2016.

Naast Foy zijn er rollen voor Sverrir GudnasonLakeith Stanfield, Stephen Merchant, Sylvia Hoeks, Claes Bang, Christopher Convery, Synnøve Macody Lund, Vicky Krieps.

The Girl in the Spider’s Web zal de eerste in de serie zijn waarbij de eerste adaptatie een Engelstalige film is. De eerdere boeken in de serie zijn aangepast in Zweeds-talige films en The Girl with the Dragon Tattoo was een remake van de Zweedse film. Het werd een wereldwijde hit voor Columbia Pictures, waarmee wereldwijd meer dan $ 230 miljoen werd binnengehaald.

De studio gaat verder met de ontwikkeling van het volgende boek in de Millennium-serie, The Girl Who Takes an Eye for an Eye. Sony’s Columbia Pictures behoudt de rechten op alle toekomstige Millennium boeken.

The Girl in the Spider’s Web draait vanaf 25 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen.