Eerste trailer Exodus: Gods and Kings

Afgelopen dagen kregen we een aantal foto’s en drie posters voorgeschoteld van de Bijbelse verfilming Exodus: Gods and Kings van regisseur Ridley Scott. Exodus: Gods and Kings vertelt over de strijd van Mozes tegen de Egyptische farao Ramses. We zien de massale trek van een half miljoen slaven door de woestijn en het splitsen van de zee. Ook was Mozes degene die de tien plagen op Egypte losliet. Vandaag hebben we de eerste trailer. Deze kun je hieronder bekijken.

Exodus: Gods and Kings

Exodus: Gods and Kings

De film is gebaseerd op het Bijbelverhaal De uittocht van Egypte of Exodus en vertelt het Bijbelse verhaal over Mozes. Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.

De Bijbelse verfilming is afkomstig van Gladiator-regisseur Ridley Scott. Hij regisseert op basis van een scenario door Bill Collage, Adam Cooper, Steven Zaillian.

Hoofdrollen zijn er voor Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, John Turturro, Sigourney Weaver, Indira Varma en Ben Kingsley.

Exodus: Gods and Kings is te zien vanaf 12 december 2014.