Eerste trailer voor Braveheart vervolg Robert the Bruce

Robert the Bruce is een historisch epos over de turbulente tijd na de overwinningen van William Wallace in Braveheart. Vierentwintig jaar na Braveheart komt er een soort sequel in de vorm van Robert the Bruce, waarin Angus Macfadyen opnieuw in de huid kruipt van de titulaire Schotse koning uit Mel Gibson’s film. Signature Entertainment heeft de trailer vrijgegeven, welke je hieronder kunt bekijken.

De film krijgt zijn wereldwijde première op het prestigieuze Edinburgh International Film Festival. Het epische verhaal van de grootste helden van Schotland zal meedingen op de 73e editie van ‘s werelds langstlopende en hoogst gewaardeerde filmfestival in juni.

Schotland 1306, Robert the Bruce kroont zichzelf koning en strijdt voor de vrijheid van Schotland. Maar hij kan de macht van Engeland niet overwinnen: keer op keer verslagen, zijn leger is verstrooid en de adel van Schotland laat hem in de steek. Opgejaagd, met een prijs op zijn hoofd, blijft hij alleen over en gewond. Vrijheid lijkt wederom verloren. Stiekem verborgen wordt Robert door een jonge weduwe en haar weeskinderen weer tot leven gebracht. Zijn vastberadenheid om te doen wat goed is versterkt zijn passie om weer op te staan.

Naast Macfadyen zijn er ook rollen voor Daniel Portman (Game of Thrones) Anna Hutchinson (Cabin in the Woods), Jared Harris (The Crown), Zach McGowan (Black Sails, Agents of S.H.I.E.L.D.), Patrick Fugit (Almost Famous), Kevin McNally (Pirates of the Caribbean ) en Emma Kenney (Shameless).

Robert the Bruce draait vanaf 28 juni 2019 in de Britse bioscopen.