Eerste trailer voor His Dark Materials

Phillip Pullman’s His Dark Materials tv-serie komt eindelijk uit. BBC en HBO hebben zojuist de eerste trailer vrijgegeven voor de langverwachte serie. Deze kun je hieronder bekijken. Het eerste boek in de trilogie werd al eerder op het grote scherm gebracht in de vorm van The Golden Compass in 2007. De film werd een behoorlijk grote teleurstelling vanwege de hoeveelheid wijzigingen die aan het bronmateriaal waren aangebracht.

Dafne Keen (Logan) speelt het hoofdpersonage Lyra Belacqua. James McAvoy (Professor X) is Lord Asriel, de oom van Lyra. Lin-Manuel Miranda is Lee Scoresby, de Texaanse ballonvaarder / vaderfiguur die Lyra op weg helpt. Ruth Wilson (Showtime’s The Affair) is de slechterik Marisa Coulter, de meedogenloze agent van de kerk. Clarke Peters (The Wire) is Dr. Carne, de Master of Jordan College.

His Dark Materials speelt zich enige tijd geleden af in een ander universum. In dit alternatieve universum worden mensen vergezeld door manifestaties van hun zielen, de shapeshifting dieren die daemons worden genoemd. De serie volgt een jong meisje genaamd Lyra Belacqua, die in het eerste boek, Northern Lights (of Golden Compass in Noord-Amerika), de ontmoeting van haar oom Asriel bespiedt wanneer hij thuiskomt van een verkenningstocht. Ze hoort hem praten over een mysterieus deeltje genaamd Dust, dat de kracht heeft om een ​​deuropening naar andere sferen te openen. Kort daarna, zijn Lyra en haar daemon, Pantalaimon op avontuur.

The Golden Compass adaptatie uit 2007 werd bekritiseerd voor het afzwakken van de religieuze en wetenschappelijke ondertonen, die veel voorkomen in de trilogie van Phillip Pullman. De boeken worden verkocht aan een jongvolwassen publiek, maar de auteur had geen specifiek publiek in gedachten toen hij de boeken aan het schrijven was.

Het eerste seizoen, dat geen releasedatum heeft, bestaat uit 8 afleveringen. Hoewel de serie nog niet uitgezonden is, is er al een tweede seizoen besteld.