Eerste trailer voor Jason Bourne serie Treadstone

USA Network heeft de trailer vrijgegeven voor de aankomende actie-drama serie Treadstone, waarin we een eerste blik krijgen op Jason Bourne spin-off serie. In de hoofdrollen zien we Jeremy Irvine (Paradise Hills) en Brian J. Smith (Stargate Universe). Bekijk de video hieronder (via EW).

Treadstone verkent het oorsprongsverhaal en hedendaagse acties van een CIA black ops-programma dat bekendstaat als Treadstone, een geheime operatie die het protocol voor gedragsverandering gebruikt om van zijn agenten bijna bovenmenselijke huurmoordenaars te maken. Jason Bourne, het centrale personage in de Bourne filmfranchise van Universal Pictures, was een product van het programma. De serie volgt nieuwe agenten over de hele wereld terwijl ze op mysterieuze wijze worden “ontwaakt” om hun dodelijke missies te hervatten.

De cast bestaat uit namen als Jeremy Irvin, Brian J. Smith, Omar Metwally, Tracy Ifeachor, Han Hyo Joo, Gabrielle Scharnitzky, Emilia Schüle, Michelle Forbes, Patrick Fugit, Michael Gaston, Tess Haubrich en Shruti Haasan.

Heroes bedenker Tim Kring is schrijver en uitvoerend producent. Ramin Bahrani zal de pilot regisseren en tevens optreden als uitvoerend producent. Ben Smith en Jeffery Weiner zullen uitvoerend produceren namens Captivate. Justin Levy zal samen met Bradley Thomas produceren voor Imperative Entertainment.

De Bourne franchise starte in 2002 met Doug Liman‘s The Bourne Identity, met Matt Damon als de titulaire Jason Bourne, een man die lijdt aan geheugenverlies en stukken van zijn leven weer bij elkaar moet brengen. De film was een enorme hit en kreeg drie vervolgfilms, de meest recente Jason Bourne uit 2016, die, hoewel niet zo goed ontvangen als zijn voorgangers, nog steeds $415 miljoen wereldwijd verdiende. Een spinoff-film met de titel The Bourne Legacy met in de hoofdrol Jeremy Renner en geregisseerd door Tony Gilroy verscheen in 2012.