El Baile de los 41 vanaf 12 mei op Netflix

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor El baile de los 41, of in het Engels Dance of the 41. De dramafilm is gebaseerd op een waargebeurd incident dat een blijvende invloed had op de Mexicaanse cultuur en de houding van de samenleving jegens homoseksualiteit voorgoed veranderde. Bekijk de trailer hieronder.

El Baile de los 41 Netflix

El Baile de los 41 op Netflix

Het is het begin van de 20e eeuw, en de Mexicaanse politie valt op illegitieme wijze een privéwoning binnen. In dat huis is op dat moment een feest bezig, waarbij alleen mannen aanwezig zijn. Ongeveer de helft van de mannen lijkt vrouwelijke kleding te dragen. Dat roept bij de pers veel vragen op, zeker omdat er veel hoge heren tussen zitten. De regering probeert het incident in de doofpot te stoppen. Een van de mannen die op het feest aanwezig was, is namelijk de schoonzoon van de zittende president van Mexico. Dat feit houdt de familie liever achter gesloten deuren. De gebeurtenis heeft een blijvend effect gehad op de Mexicaanse cultuur, omdat het de eerste keer was dat de media openlijk over homoseksualiteit schreef.

De film is geregisseerd door David Pablos en het script is geschreven door Monika Revilla. De hoofdrollen worden gespeeld door Alfonso Herrera, Emiliano Zurita, Mabel Cadena, Fernando Becerril, Rodrigo Virago, Fernanda Echevarría, Sergio Solís en Álvaro Guerrero.

El Baile de los 41 is vanaf 12 mei te zien op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter