El Father Plays Himself vanaf 17 december op Picl

El Father Plays Himself volgt Jorge Thielen Armand die een film (La Fortaleza) maakt over het leven van zijn aan alcohol verslaafde vader, en zie je hoe regisseur Mo Scarpelli meeging om daar een documentaire over te maken. Met scherp oog voor detail en emotie filmde zij de opnamen, die voor een groot deel onder zware omstandigheden plaatsvonden in de Venezolaanse jungle. Best of Fest Selectie op IDFA. De film is vanaf 17 december te zien bij 36 filmtheaters via Picl. Bekijk hieronder alvast de trailer!

El Father Plays Himself

El Father Plays Himself

Een regisserende zoon neemt zijn charismatische, aan alcohol verslaafde vader mee naar de Venezolaanse jungle om daar een film over hem te maken. Zo hoopt hij hun verloren tijd in te halen. Wat begint als een daad van liefde, resulteert in een intieme confrontatie met een vader die worstelt met een verslaving en het leven zonder zijn zoon.

Voor de charismatische, aan alcohol verslaafde vader en de regisserende zoon is de film een kans om verloren tijd in te halen. Maar kan ‘el father’ de confrontatie met zijn bewogen leven wel aan? En hoe ver gaat de zoon in het bespelen van zijn acteur voor het gewenste resultaat voor de camera? Scarpelli brengt de vader-zoondynamiek – die mede door de stress van de opnamen heen en weer slingert tussen explosief en jaloersmakend intiem − van dichtbij in beeld. Het gebruik van fragmenten uit homevideo’s van een jonge vader en zoon voegt een ontroerende en pijnlijke laag toe.

Wat begint als een daad van liefde en ambitie – het maken van een film om zichzelf en de ander beter te begrijpen – resulteert in een confrontatie van een vader die worstelt met een verslaving en zijn leven zonder zijn zoon.

De documentaire El Father Plays Himself werd op het 51e Visions du Réel filmfestival bekroond met de Special Mention for Best International Film en was tijdens IDFA te zien in de Best of Fest Selectie. De speelfilm met diezelfde vader in de hoofdrol – La Fortaleza  – werd geselecteerd voor de Tiger competitie op het International Film Festival Rotterdam in 2020.

El Father Plays Himself is vanaf 17 december via Picl online te zien bij de filmtheaters.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter