Ennio Morricone is oudste Oscarwinnaar ooit

De Italiaanse componist Ennio Morricone wist bij de 88ste Oscaruitreiking de prijs voor beste originele filmsoundtrack te bemachtigen. Hij was genomineerd voor de Western The Hateful Eight. De 87-jarige is hiermee de oudste Oscarwinnaar aller tijden. Voorheen won Christopher Plummer op 82-jarige leeftijd de prijs van beste mannelijke bijrol in Beginners (2012).

Morricone was dit jaar voor de zesde keer genomineerd. Het was echter de eerste keer dat hij de prijs mee naar huis mocht nemen (bij Leonardo DiCaprio was die avond hetzelfde het geval). In 2007 kreeg hij echter al de ‘Honorary Oscar’ overhandigd voor zijn levenslange bijdrage aan de filmindustrie. Afgelopen januari won hij ook de Golden Globe voor beste soundtrack, eveneens voor The Hateful Eight.

Een aantal dagen geleden was Morricone, samen met The Hateful Eight regisseur Quentin Tarantino, aanwezig bij de onthulling van zijn eigen ster in de Hollywood Walk of Fame. De twee mannen hebben onlangs laten weten interesse te hebben om nog een keer samen te werken.