Er komt nog een Kenneth Branagh Poirot film

Na Murder On The Orient Express en Death On The Nile krijgt Kenneth Branagh‘s Poirot een derde film.

Eerst verscheen Murder on the Orient Express. Branagh’s bewerking uit 2017 van Agatha Christie’s gelijknamige roman uit 1934 (en de vierde verfilming van de roman). De film haalde $352 miljoen binnen op een budget van $55 miljoen. Nog geen twee weken na de release werd het vervolg Death on the Nile aangekondigd, welke Branagh weer zou regisseren en zijn rol als onberispelijk besnorde detective Hercule Poirot zou hernemen. Net als de eerste film, is Nile gebaseerd op een Agatha Christie-roman met dezelfde naam. Dat vervolg kwam in februari van dit jaar uit, en tot nu toe heeft de kaartverkoop de $102 miljoen overschreden. De kritische reacties zijn gemengd.

Ondertussen is er een derde Poirot film in de maak. In een gesprek met The Hollywood Reporter bevestigde Steve Asbell, president van 20th Century Studios, dat Michael Green, de scenarioschrijver van Agatha Christie franchise, het script schrijft voor een vervolg op Death on the Nile.

Asbell vertelde:

“We have the Poirot franchise, we have other Christie stories. I love these films, I love Ken [Branagh]. We have a third script written, by Michael Green, that is a pretty daring shift in genre and in tone. It’s post-war Venice and an adaptation of one of the lesser-known novels. So I think you’ll see the mustache again.”

Er is geen gebrek aan bronmateriaal om de franchise draaiende te houden. Gemaakt door de wereldberoemde auteur Agatha Christie, is de Belgische detective Hercule Poirot te zien geweest in meer dan dertig romans sinds zijn eerste verschijning.

Derde Kenneth Branagh Poirot film

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke piramides van Egypte. De film volgt een groep voortreffelijk geklede reizigers met genoeg schokkende wendingen die het publiek zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping.

De hoofdrollen worden gespeeld door Kenneth Branagh, Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer, Rose Leslie, Russell Brand, Tom Bateman, Emma Mackey, Annette Bening, Ali Fazal, Dawn French, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders.

Death on the Nile werd in 1937 gepubliceerd. De film is de derde verfilming van Christie’s roman, na de film uit 1978 en een aflevering uit 2004 van de televisieserie Agatha Christie’s Poirot.

Death on the Nile is geregisseerd door Kenneth Branagh op basis van een scenario geschreven door Michael Green. Het is een bewerking van Christie’s roman.

Death on the Nile is sinds 9 februari 2022 in de bioscoop te zien.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter