Eternals bevat de eerste MCU LGBTQ superheld en gay stelletje

In Marvels Eternals zal het personage Phastos de eerste LGBTQ superheld zijn uit de Marvel Cinematic Universe. Het personage Ben is zijn echtgenoot, en daarmee zien we ook het eerste gay stelletje uit de MCU. Acteur Haaz Sleiman en regisseur Chloé Zhao  spraken met Variety over deze ontwikkeling.

Eternals bevat de eerste LGBTQ superheld

Voor een superheldenfilm waar hetero relaties in voorkomen hoef je niet ver te zoeken. Van Thor tot Captain America, we zijn uitgebreid op de hoogte van de datinggeschiedenis van deze macho helden. Nadat de Marvel Cinematic Universe al 13 jaar bestaat groeit echter de vraag om voor de verandering ook een prominent LGTQ personage aan de cast van de franchise toe te voegen. In Avengers: Endgame verscheen het eerste personage getoond dat openlijk gay is. Veel LGBTQ fans van Marvel zagen dit echter als een teleurstellende ‘queerbait‘ scene, aangezien het ging om een ordinair personage dat in slechts één scene aanwezig was. Dus geen gay superheld vooralsnog. Daar komt in de aankomende film Eternals verandering in. In deze film maakt het personage Phastos (Brian Tyree Henry) samen met zijn echtgenoot Ben (Haaz Sleiman) zijn debuut. Hiermee heeft de MCU zijn eerste LGBTQ superheld met een titelrol. Acteur Haaz Sleiman kwam in 2017 als homoseksuele man uit de kast. Hij vertelde Variety hoe belangrijk dit nieuws voor hem is.

“Beyond a dream come true, it’s life-saving. I wish I had that when I was a kid to see this. My god. I wish! Can you imagine how many lives this is going to be saving — kids, young queer folk, who are being bullied, committing suicide, and not seeing themselves being represented? And now they get to see this — it’s above and beyond.”

Haaz Sleiman

Eternals zag op 18 oktober zij Amerikaanse première. Regisseur Chloé Zhao vertelde een dag later dat de echtgenoot van Phastos een idee was van Marvel Studio’s, nog voordat zij aan het project begon te werken. Phastos is een alien die 7000 jaar geleden naar de aarde kwam om de menselijke beschaving te helpen met technologische ontwikkeling. Nadat hij Ben ontmoet herontdekt hij zijn vertrouwen in de mensheid en beginnen de twee een familie.

“What’s important is to show that it isn’t about a message we’re trying to put out. I think finding authenticity in moments like that is crucial for me, so it doesn’t feel forced, so you could actually relate to them. That’s the most important thing. It’s not just about being the first. It’s about do you actually feel for them, whether you’re gay or straight or whatever.”

Chloé Zhao


Lees ook het artikel Superqueero’s: wanneer zien wij een gay superheld?


Marvel Studios’ Eternals volgt een groep buitenaardse helden die al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen het kwaad. Wanneer monsterlijke wezens, waarvan men dacht dat ze verloren waren gegaan in de geschiedenis, op mysterieuze wijze terugkeren, worden de Eternals gedwongen zich te herenigen om de mensheid opnieuw te verdedigen.

De cast van Eternals bestaat uit Richard Madden als de almachtige Ikaris, Gemma Chan als menslievende Sersi, Kumail Nanjiani als kosmisch aangedreven Kingo, Lauren Ridloff als de supersnelle Makkari, Bryan Tyree Henry als de intelligente uitvinder Phastos, Haaz Sleiman als een architect die de echtgenoot van Phastos is, Salma Hayek als de wijze en spirituele leider Ajak, Lia McHugh als de oude ziel Sprite, Don Lee als de machtige Gilgamesh, Barry Keoghan als afstandelijke eenling Druig en Angelina Jolie als de woeste krijger Thena. Kit Harington zien we als Dane Whitman, Barry Keoghan als Druig, Don Lee als Gilgamesh, Harish Patel als Karun.

De film is gebaseerd op Jack Kirby’s strip met dezelfde naam. Die reeks introduceerde een groep onsterfelijken en hun rivalen, de Deviants. Binnen de strips waren Thanos en de andere bewoners van Titan ook Eternals. Het is onduidelijk of de MCU die verbinding zal behouden.

Eternals wordt geregisseerd door Chloé Zhao, die vele prijzen heeft gewonnen, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur bij de recente Golden Globe- en Oscar-awards. Het is mede geschreven door Matthew K. Firpo en Ryan Firpo met Marvel Studios-president Kevin Feige als producer.

Eternals is vanaf 3 november 2021 te zien.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter