Exclusieve auto’s vormen duurste file ooit op A2

Zaterdag 8 maart komen er maar liefst 200 van de snelste sportauto’s over de A12 voorbij in de duurste file in Nederland ooit. De stoet auto’s eindigt bij CineMec Ede, waar de eigenaren van de sportauto’s een speciale vertoning van de actiefilm Need for Speed bijwonen. De DreamWorks Studios productie Need for Speed is vanaf 13 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

Onder de ruim 200 sportauto’s bevinden zich exclusieve auto’s als een Porsche 944 en een Bugatti Veyron, maar ook een groot aantal Ferrari’s, McLaren’s, Maserati’s en Ford Mustangs, goed voor enkele miljoenen euro’s. De auto’s vertrekken rond 15.00 uur vanaf een centraal punt naar bioscoop CineMec Ede.

Filmhoek.nl zal hier verslag van leggen. Hou de site dus in de gaten!

In Need for Speed 3D heeft straatracer Tobey Marshall (Aaron Paul) maar één doel wanneer hij uit de gevangenis komt: wraak nemen op zijn ex-partner Dino Brewster (Dominic Cooper) die hem onterecht in de bak heeft doen belanden. Wanneer Dino hoort van zijn plannen, besluit deze een hoog geldbedrag te zetten op het hoofd van Tobey. Met alle gevolgen van dien. Need for Speed is een adrenalineproductie in 3D van DreamWorks Studios en gebaseerd op de gelijknamige succesvolle games van EA.

Het verhaal laat een bijna onmogelijke race door de Verenigde Staten zien. Deze begint als een wraakmissie, maar verandert langzaam in een missie van verlossing. Tobey Marshall (Paul) werkt samen met zijn team aan muscle cars. Na enige twijfels besluit hij samen te werken met de arrogante ex-NASCAR racer Dino Brewster (Cooper). Als een gigantische deal met autohandelaar Julia Ponet (Poots) dichtbij lijkt te zijn, vindt er een grote straatrace plaats. Die gaat compleet mis, waarop Dino Tobey de schuld krijgt van doodslag. Na twee jaar gevangenisstraf wil Tobey wraaknemen en besluit hij het tegen Dino op te nemen in de ‘De Leon’ race. Om op tijd daar te komen, moet Tobey niet alleen de politie ontwijken, maar van de ene naar de andere kust rijden.

De film wordt geregisseerd door Scott Waugh en het scenario is geschreven door George Gatins. De cast bevat namen als Aaron PaulImogen PootsDominic CooperRamon RodriguezRami MalekHarrison GilbertsonScott ‘Kid Cudi’ MescudiMichael Keaton en Dakota Johnson.

Need for Speed is vanaf 13 maart 2014 te zien in de Nederlandse bioscopen.