Fans eisen Star Wars sequel met #MakeSolo2Happen

Terwijl DC-fans dan eindelijk de Zack Snyder’s Justice League krijgen, hopen fans van Solo: A Star Wars Story dat ze met behulp van # MakeSolo2Happen een sequel kunnen krijgen.

Tijdens het Amerikaanse Memorial Day weekend hebben fans op Twitter hun hoop geuit op een sequel van het Han Solo-oorsprongsverhaal. Gezien het aantal losse eindjes dat de film liet hangen, en duidelijk iets groters opzette met de onthulling van Darth Maul, is dit niet geheel onverwacht.

Solo: A Star Wars Story was de film die ervoor zorgde dat Disney hun spin-off-concepten in de wacht zette vanwege middelmatige recensies. Ondanks de vroege box office voorspellingen van een record-opkomst voor Solo, werd de film uiteindelijk een teleurstelling aan zowel de binnenlandse als de wereldwijde box office. Solo verdiende $ 84,7 miljoen in de eerste drie dagen na de release, wat minder is dan de helft van de openingen voor de twee Star Wars Episodes van Disney en Lucasfilm, evenals een daling van meer dan 45% ten opzichte van Rogue One‘s $ 155,1 miljoen. De film haalde slechts $392 miljoen dollar op wereldwijd met een budget van $275 miljoen.

Maar als de eerder aangekondigde Obi-Wan solo-film kan worden aangepast tot een Disney+ serie, zou dit dan met een Solo sequel ook kunnen?

Kom aan boord van de Millennium Falcon en reis naar een sterrenstelsel ver, ver weg in Solo: A Star Wars Story, een geheel nieuw avontuur met de meest geliefde schurk in de Melkweg. Door een reeks uitdagende escapades diep in een donkere en gevaarlijke criminele onderwereld ontmoet Han Solo zijn machtige toekomstige copiloot Chewbacca en ontmoet de beruchte gokker Lando Calrissian, tijdens een reis die de loop zal bepalen van een van de meest onwaarschijnlijke helden van de Star Wars-saga.

In Solo: A Star Wars Story speelt Alden Ehrenreich de rol van de ruimtesmokkelaar Han Solo. Daarnaast zijn er rollen voor Donald Glover (Lando Calrissian), Woody Harrelson, Thandie Newton, Joonas SuotamoEmilia Clarke en Phoebe Waller-Bridge. Het scenario is afkomstig van Lawrence Kasdan en Jon Kasdan.

Eerder bleek dat regisseurs Phil Lord en Chris Miller niet langer betrokken zijn bij de Star Wars-film over het personage Solo. Lucasfilm huurde vervolgens Ron Howard in om hun plek in te nemen.