Fans van The Hobbit niet blij met Peter Jackson’s ontwerp van Beorn

De reacties van The Hobbit fans op de lage resolutie foto van Beorn, welke te vinden zal zijn op de 2014 Hobbit kalender zijn vlug, pijnlijk en fascinerend. De reacties zijn grotendeels niet positief en ze lijken Beorn niet leuk te vinden.

Beorn is een personage in de wereld van J.R.R. Tolkien en komt voor in The Hobbit. Bilbo ontmoet hem, samen met de dertien dwergen en Gandalf. Hij hoort bij het Ras der Huidverwisselaars en Beorn kan in een beer veranderen wanneer hij kwaad werd. In Tolkiens boek wordt Beorn als volgt beschreven:

He is a skin-changer. He changes his skin; sometimes he is a huge black bear, sometimes he is a great strong black-haired man with huge arms and a great beard. en, Standing near was a huge man with a thick black beard and hair, and great bare arms and legs with knotted muscles. He was clothed in a tunic of wool down to his knees, and was leaning on a large axe.

The Hobbit

Het lijkt er op dat de negativiteit gericht is op de design bestaande uit rare manen welke over het hoofd van Beorn lopen, net als een mohawk, en doorloopt tot aan zijn rug. Wat vinden de fans dan precies? Eentje zegt:

Looks like some beauty and the beast guy”.

Een andere:

“He looks like some sort of punk rock/redneck hybrid. I half expect him to drop the axe and pick up an electric banjo.”

The Hobbit

Wat vinden jullie van het design van het personage Beorn?

Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren – zonder hun tovenaar. Als ze Meerstad bereiken zal de hobbit Bilbo Balings zijn afspraak met de Dwergen moeten nakomen. Het gezelschap moet de reis naar de Eenzame Berg voltooien en Balings moet de Geheime Deur zoeken die hem toegang verleent tot de schat van de draak Smaug. En waar is Gandalf heen? En wat is zijn geheime zaak in het Zuiden?

The Hobbit: The Desolation of Smaug wordt geregisseerd door Peter Jackson. In de film zijn er rollen voor Ian McKellenMartin FreemanRichard Armitage, Benedict CumberbatchEvangeline LillyLee Pace, Orlando BloomCate BlanchettSylvester McCoyLuke Evans en Stephen Fry. Het scenario is geschreven door Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens en Guillermo del Toro. De film draait vanaf 11 december 2013 in de Nederlandse bioscopen (in 3D, 2D en IMAX).