Stoere mannen gezocht voor Brabantse film met veldslag

In 2019 moet de Brabantse film Van Zùmmere en nie Baang verschijnen. Hiervoor zijn naast acteurs en crewleden ook figuranten voor nodig. Men is echter vooral op zoek naar stoere en lompe mannen.

Een groepje filmmakers uit het Brabantse dorp Someren is momenteel bezig met een verfilming van een volkslegende. Dit project heet Van Zùmmere en nie Baang en gaat omtrent een conflict tussen Someren en Helmond. Volgens de verhalen werd er in de 19e eeuw zout gesmokkeld van België naar Someren, omdat het het hier goedkoper was. Met als gevolg dat er in Helmond veel minder zout werd verkocht. Het spreekt voor zich dat zij hier niet blij mee waren. Vandaar dat ze besloten om het zout te gaan stelen. De inwoners van Someren waren echter niet bang om terug te vechten, waardoor een veldslag ontstond. Dit verklaart ook de titel Van Zùmmere en nie Baang.

Of het verhaal nou waar is of niet, deze veldslag moet natuurlijk in de film zitten. Hiervoor zijn echter wel tientallen figuranten voor nodig. Met name stoere en lompe mannen, die qua uiterlijk passen bij de 19e eeuwse arbeiders.

Als jij interesse hebt om mee te doen, dan kun je jezelf aanmelden via deze link. Daarnaast zijn er nieuwtjes te vinden via de bijbehorende Facebookpagina. Het is overigens niet voor het eerst dat er in Nederland een dergelijke oproep gedaan wordt. Een tijdje terug zocht men honderden Vikingen voor oorlogsfilm Redbad. Dit was een project van bekende Nederlandse regisseur Roel Reiné, die enkele Hollywoodfilms gemaakt heeft.

Van Zùmmere en nie Baang heeft hoofdrollen voor Jan Vinken, Ad van Seggelen en Saskia Thijs. De productie wordt geleidt door Geert Bukkems en de regie ligt bij Daan Blommers. Men is nu bezig met de opnames. De Brabantse film staat gepland om in 2019 een keer uit te komen.