Figuranten gezocht voor Christopher Nolan’s Dunkirk

De opnames bij Urk voor de nieuwe Christopher Nolan‘s Dunkirk beginnen over twee weken. Dat blijkt uit een oproep van een castingbureau dat figuranten zoekt voor deze film die deels in het IJsselmeer wordt opgenomen. Deze figuranten moeten beschikbaar zijn van 24 juni tot en met 22 juli. Ze moeten twee tot acht dagen beschikbaar zijn in de opnameperiode. Per dag levert het 70 euro op, draaidagen kunnen wel oplopen tot twaalf uur.

Het gaat om blanke mannen tussen de 18 en 40 jaar die als soldaat, zeeman en marinier worden ingezet. Mannen tot 1,86 meter mogen meedoen, met kledingmaat 48 tot en met 56. Kort geschoren koppies zijn niet welkom, alle figuranten worden op de filmset geknipt. En zwemdiploma is verplicht omdat de opnames zijn op het water.

Aanmelding als figurant kan via e-mail: dennis@dutchcasting.nl met voor- en achternaam, lengte, kleding en schoenmaat, woonplaats en een foto waarop duidelijk te zien is hoe iemands haar zit zonder gel of wax.

Dunkirk gaat over de evacuatie van geallieerde troepen uit het Noord-Franse Duinkerken in 1940, op de vlucht voor het Duitse leger. Hoofdrollen in de film zijn er voor Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cilian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney en Harry Styles.

Warner Bros. Pictures brengt Dunkirk uit op 21 juli 2017 release. De film zal te zien zijn in IMAX, 70mm, 35mm en andere schermen.