Film Tip | Birdman (Videoland)

In 2015 verscheen Birdman, dat vele prijzen wist binnen te halen. Ook wij kunnen deze titel, welke sinds kort op Videoland te bekijken is, aanbevelen. In dit artikel lees je waarom.

Titel: Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
Regisseur:
Alejandro González Iñárritu
Cast: Michael Keaton, Lindsay Duncan, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts
Scenario: Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr., Armando Bo
Genre: Komedie, Drama
Speelduur:
119 min
Release:
12 februari 2015 (nu te zien op Videoland)

Film Tip | Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Ruim 20 jaar geleden heeft Riggan Thompson (Michael Keaton) ervoor gekozen om geen superheldenfilms meer te gaan maken en zich voortaan enkel te richten op hoogstaande rollen. Toch weet Riggan daarbij ook dat voor het publiek altijd nog Birdman zal blijven. Hierdoor heeft hij een soort haat-liefde verhouding ontwikkeld met zijn alter-ego.

Met bijna 2 uur durend one-take camerawerk is Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) een virtuoos geregisseerde film van Alejandro Iñárritu. Maar bovenal is het een vlijmscherpe zwarte komedie over het leven van een filmster en over botsende ego’s in Hollywood. Hoewel het een all-star cast bevat is vooral het acteerwerk van Michael Keaton en Edward Norton wat deze film in een must-watch verandert.

Waarom kijken?

  • Sterke regie
  • Goed geacteerd
  • Indrukwekkend one-take camerawerk
  • Scherp commentaar op de film/theater industrie

Birdman is nu te zien via Videoland. Lees hier ook de recensie door Sandro Algra.

In de rubriek ‘Film Tip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter