Film Tip | Crawl (Amazon Prime Video)

In 2019 verscheen Crawl, dat volgens veel kijkers een spannende horrorfilm was. Regisseur Quentin Tarantino riep hem zelfs uit tot zijn favoriete film van dat jaar. Ook ik kan deze titel, die sinds kort op Amazon Prime Video te bekijken is, aanbevelen. In dit artikel lees je waarom.

Titel: Crawl
Regisseur:
Alexandre Aja
Cast: Kaya Scodelario, Morfydd Clark, Barry Pepper, Ross Anderson
Scenario: Shawn Rasmussen, Michael Rasmussen
Genre: Horror
Speelduur:
87 min
Release:
11 juli 2019 (nu te zien op Amazon Prime Video)

In Crawl wordt Florida getroffen door een enorme orkaan. Veel mensen vluchten, maar Haley is vastberaden om ervoor te zorgen dat Dave, haar alleenwonende vader, ook op de hoogte wordt gebracht van het gevaar. Deze blijkt echter bewusteloos in de kelder te liggen. Ondanks dat Dave op tijd gered wordt blijkt er nog een ander gevaar op de loer te liggen, namelijk reusachtige alligatoren die rondom het huis zwemmen.

Crawl is simpel qua opzet, maar daarom niet minder spannend. Ondanks dat het dit keer om alligatoren gaat zullen liefhebbers van haaienfilms deze film waarschijnlijk ook kunnen waarderen. Ondanks dat ik Crawl – in tegenstelling tot Tarantino – niet de beste film van 2019 vond kan ik hem wel aanraden. Vooral omdat hij makkelijk wegkijkt. Prima horror voor tussendoor!

De hoofdrol in Crawl is overigens weggelegd voor Kaya Scodelario, die je misschien kent van de Maze Runner trilogie. Ook was ze te zien in de Britse televisieserie Skins.

Waarom kijken?

  • Spannend
  • Goed geacteerd

Crawl is nu te zien via Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video logo

Je kunt de film overigens ook huren via onder andere iTunes. Wie liever een DVD heeft kan terecht bij Bol.com

In de rubriek ‘Film Tip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.