Film Tip | Little Monsters (Amazon Prime Video)

Het concept achter Little Monsters is bijna belachelijk te noemen…al is de uiteindelijke film zeer vermakelijk. In dit artikel zal Martijn Pijnenburg je uitleggen waarom deze titel – die je op Amazon Prime Video kunt bekijken – de moeite waard is.

Titel: Little Monsters
Regisseur:
Abe Forsythe
Cast: Lupita Nyong’o, Alexander England, Diesel La Torraca, Kat Stewart, Josh Gad
Scenario: Abe Forsythe
Genre: Komedie, horror
Speelduur:
94 min
Release:
11 juli 2019 (nu te zien op Amazon Prime Video)

In Little Monsters zien we Dave, een grofgebekte muzikant die na een beëindigen van zijn relatie op straat komt te staan. Hij besluit daardoor om bij zijn zus in te trekken, die samenwoont met haar zoontje Felix. Als Dave dit ventje op een dag naar school brengt ontmoet hij diens leerkracht Miss Caroline, waar hij zich direct tot aangetrokken voelt. Dave meldt zich zelfs aan om vrijwilliger te zijn bij het aankomende schooluitje, puur en alleen om bij haar in de buurt te kunnen zijn. Er blijkt op de dag zelf echter een zombie uitbraak plaatsgevonden te hebben, waardoor Dave en Miss Caroline hun levens op het spel moeten zetten om de kinderen te kunnen beschermen.

Little Monsters begint als een flauwe komedie, maar verandert vervolgens in een kinderfilm…maar dan wel met zombies. En een vleugje romantische komedie. Ook krijg je regelmatig Taylor Swift-liedjes te horen. Dit is even stom als dat het klinkt, maar toch heb ik mezelf erg goed met Little Monsters weten te vermaken. De film zit namelijk beter in elkaar dan je in eerste instantie zou denken. Daarnaast zet Lupita Nyong’o een zeer aardige acteerprestatie neer.

Ook onze recensent Ray Doetjes en enkele andere filmvrienden waren over Little Monsters te spreken. Vandaar dat ik hem ook jou als lezer zou aanraden.

Waarom kijken?

  • Gedurfd
  • Vermakelijk
  • Goede rol voor Lupita Nyong’o

Little Monsters is nu te zien via Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video logo

Je kunt de film overigens ook huren via onder andere KPN on demand, iTunes en T-Mobile Thuis. Wie liever een DVD heeft kan terecht bij Bol.com

Martijn Pijnenburg

In de rubriek ‘Film Tip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.