Film Tip | The Miseducation of Cameron Post

In The Miseducation of Cameron Post zien we Cameron, een tienermeisje dat op het schoolfeest al zoenend met haar vriendin betrapt wordt. Dit is voor Cameron’s tante een aanleiding om haar een zogeheten conversietherapie te laten volgen waarbij ze tieners proberen te ”genezen” van hun homoseksualiteit. Volgens Martijn Pijnenburg is deze film een aanrader en hieronder zal hij vertellen waarom.

Titel: The Miseducation of Cameron Post
Regisseur:
Desiree Akhavan
Cast: Chloë Grace Moretz, Sasha Lane, John Gallagher Jr. Forrest Goodluck, Jennifer Ehle
Scenario: Desiree Akhavan, Cecilia rugiuele (Script), Emily M. Danforth (roman)
Genre: Drama
Speelduur:
96 min
Release:
2018 (Internationaal) / 2020 (digitaal)

Er zijn weleens films waarbij je in de eerste scene al denkt: ”dit gaat een lange anderhalf uur worden”. In sommige gevallen blijkt deze aanname inderdaad juist te zijn, maar gelukkig gebeurt het ook weleens dat je  ernaast zat en aangenaam verrast wordt. Dit tweede was voor mij het geval bij The Miseducation of Cameron Post. Ik werd op de film gewezen via Instagram-bericht van enkele andere filmbloggers, en dacht ”misschien is dit wel wat”. Toen ik The Miseducation of Cameron Post vervolgens op Picl tegenkwam ben ik hem gaan kijken, zonder mezelf al teveel te verdiepen in wat voor film het nou eigenlijk was. Want ja, eens in het jaar mag je toch wel een keer gek doen?

Toen ik erachter kwam dat mij zojuist gehuurde film een ‘Coming of age drama’ was, had ik eventjes spijt van mijn keuze. Dit was namelijk niet waar ik zin in had. Gelukkig draaide ik al snel bij vanwege het aangrijpende thema. De film gaf namelijk een kijkje in de wereld van mensen die homoseksualiteit als een ziekte zien en denken het door middel van therapie te kunnen genezen. Niet bepaald het type volk dat mijn begrip of sympathie heeft, maar daardoor juist interessant om er meer over te weten. Je krijgt hierdoor tenslotte meer inzicht in hetgeen waar mensen uit de LHBT+ gemeenschap in deze wereld moeten dealen.

The Miseducation of Cameron Post recensie

The Miseducation of Cameron Post vertelt een aandoenlijk verhaal over tieners die moeten leven in een wereld welke hen vertelt dat ze ”beschadigd” zijn en hiervan moeten herstellen. Dit vond ik wel boeiend om te zien. Daarnaast is ook het acteerwerk prima in orde. Chloë Grace Moretz deed het goed, maar ook de andere rollen werden prima vervuld. Ondanks het heftige thema kijkt de film lekker weg en blijft het nog enigszins luchtig. Met uitzondering van enkele vrij heftige scenes, die de boodschap van de film nog eens benadrukt. Wat voor scenes ik precies bedoel kan je beter zelf gaan ontdekken.

The Miseducation of Cameron Post is misschien nergens een meesterwerk, maar wel interessant kijkvoer voor zowel mensen die een goede film willen zien als zij die meer willen weten over hoe sommige mensen – helaas – nog tegen homoseksualiteit aankijken.

Waarom kijken?

  • Aangrijpend thema
  • Goed geacteerd
  • Aandoenlijk

The Miseducation of Cameron Post is nu te huur via Picl.

Het logo van Picl

Martijn Pijnenburg

In de rubriek ‘Film Tip’ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.