Films van de week | Week 25 (De Jurassic Park films)

Welkom op deze blog, waarin ik (of een collega) elke week een update geef over wat ik zoal heb gekeken. Dit zullen voornamelijk films zijn, maar ik zal ook het een en ander over series en bioscoopervaringen vertellen. Zo spreek ik in deze editie bijvoorbeeld over de Jurassic Park films. Elk weekend zal er weer een update komen over de gehele week ervoor. Het is nu bijvoorbeeld week 26 en ik zal dan vertellen over mijn kijklijst van week 25. Dit is voor namelijk in verband met het hebben van genoeg materiaal om over te schrijven per keer, spoilervrij uiteraard. Laten we weer beginnen!

De Jurassic Park films

De week erna ben ik begonnen aan mijn voorbereiding op de nieuwe Jurassic World. Aangezien ik alleen het origineel heb gezien en dit enige tijd geleden was, besloot ik bij het begin te beginnen. 1993. Steven Spielberg. Jurassic Park. Ongelofelijk. Wat is dit legendarisch. Alles werkt bij deze film. De dino’s, spanning, de verwondering, de filosofie, de muziek, de muziek, en DE MUZIEK. Er is niks wat ik kan zeggen wat niet al duizend keer gezegd is behalve dat ik hem eigenlijk nu nog een keer wil zien. 10/10. Meesterwerk. En we gaan door.

The Lost World: Jurassic Park is een prima vervolg. Bij het rondspeuren op Letterboxd en RottenTomatoes viel het mij op dat er bijzonder veel wordt gespuugd op deze film. Ja, natuurlijk is deze niet zo goed als het eerste deel, maar het is ook wel een beetje naïef om dit te verwachten. Spielberg heeft ervoor gekozen een andere weg in te slaan met dit deel en ik onderschrijf die keuze volledig. Er wordt een nieuwe soort spanning gecreëerd; er zijn nieuwe karakters; er wordt weer voluit ingegaan op de biologie omtrent de dino’s; en het camerawerk is een knap staaltje vakmanschap. Ik heb genoten. Alleen dit keer niet van Jeff Goldblum. 8/10.

En toen, Jurassic Park III. Jakkes. En over deze film ben ik het helemaal eens met de rest van het internet, want wat is dit een verschrikking. Het plot slaat helemaal nergens op en zit vol met onlogische keuzes; de karakters zijn ongelofelijk dom; de dino’s…zijn er (?) en doen pogingen tot het opwekken van spanning; en anderhalf uur voelde alsnog veel te lang voor deze natte tosti van een film. Laten we snel verder gaan.

Volgende week ga ik beginnen aan de Jurassic World films alvorens naar de nieuwste in de bios te gaan. Kom daar vooral nog voor terug bij deze blog, zou ik zeggen.

In deze week heb ik ook nog de kans gehad om naar de film Elvis te gaan, geregisseerd door Baz Luhrmann. Ehm, tja. Okee, laten we positief beginnen: dit is een ontzettend leuke en swingende film. Zeker de eerste 40 minuten zijn werkelijk zalig. De sensatie die Elvis teweegbracht wordt met een enorme dosis stijl op het witte doek getoverd. Wat mij vooral aansprak is de manier waarop de sex appeal van Elvis een prominente rol speelde. Ik wist dat Presley een hit was bij de dames, maar de manier waarop de meisjes in deze film bijna klaarkomen bij zijn concerten heeft mij positief verrast. Het is een aspect wat zowel uiterst vermakelijk als historisch accuraat is, een interessante en vooral unieke combi. Het jammere is dat de film daarna nog twee uur duurt. En dan niet een korte twee uur. Nee, een hele lange twee uur. Het scheelt dat Austin Butler het magistraal goed doet als de titulaire artiest, maar voor de rest is er weinig interessants om de aandacht erbij te houden. Het is, laten we eerlijk zijn, ook wel een verhaal wat we al eerder in film voorbij hebben zien komen.

Als laatste heb ik deze week op aanraden van een vriendin de film Vivo gekeken, geregisseerd door Kirk DeMicco. Ik had hogere verwachtingen. Ik wist dat Lin-Manuel Miranda de muziek en één van de stemmen zou doen. Aangezien ik groot fan was van zowel Hamilton als In The Heights en Encanto, ging ik er wel van uit dat ik een degelijke kwaliteit in muziek kon verwachten. Niet dus. Er zitten misschien vier nummers in deze film en ik heb er maar één onthouden. Voor de rest is er niks om deze animatiefilm te redden. Het verhaal is zo slap als een vaatdoek. Verder is de animatie om te janken en heeft de film helemaal niks nieuws te bieden. Gewoon jammer. Geen aanrader. Kijk in plaats daarvan maar Pixar’s Coco.

Dat was het weer voor deze week. Ga vooral deze films kijken, laat weten wat je er zelf van vond, geniet van je week en tot de volgende keer!

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter