Filmcomponist Ennio Morricone na val overleden

Ennio Morricone, bekend van The Good, The Bad and The Ugly en Once Upon A Time In The West, is op 91-jarige leeftijd overleden. De Italiaanse componist overleed in een ziekenhuis in Rome aan de gevolgen van een val. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera. De familie van Ennio Morricone laat weten dat de componist in de nacht van 5 op 6 juli is overleden.

Ennio Morricone behoort tot de invloedrijkste componisten van zijn generatie. Morricone’s eerste composities dateren van de jaren veertig. Morricone componeerde in zijn carrière ruim 500 soundtracks voor films en televisie, waaronder alle films van Sergio Leone vanaf de Dollarstrilogie, zoals Once Upon A Time In The West en Once Upon a Time in America, alle films van Giuseppe Tornatore vanaf Cinema Paradiso, The Battle of Algiers, Bernardo Bertolucci’s 1900, Exorcist II, Days of Heaven, diverse succesvolle Franse films, zoals La Cage Aux Folles. Daarnaast schreef hij de muziek voor films als The Thing, Roland Joffés The Mission, The Untouchables, Bugsy.

Voor zijn werk voor de film The Hateful Eight ontving Morricone een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award.

In 2007 kreeg hij een Oscar voor zijn hele oeuvre. Morricone werd zes keer genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse filmprijs. Daarnaast kreeg hij tientallen andere prijzen, waaronder Golden Globes en Grammy’s.

Morricone trad in 2017 nog op in een uitverkocht Ahoy. Twee jaar daarvoor gaf hij een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam.

R.I.P. Ennio Morricone 1928 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter