Filmfestival Other Futures over verbeeldingskracht

Het internationale multidisciplinaire festival Other Futures zal zich op vrijdag 5 en zaterdag 6 november wijden aan de verbeeldingskracht van de toekomst. Het tweedaagse festival vindt plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en biedt een boordevol programma met films, muziek, games, literatuur, (queer)performances, workshops en talks, allemaal in het hart van Amsterdam. Het doel van Other Futures is toekomst onderzoeken van soorten leven op de planeet Aarde en biedt buitengewone ervaringen en bijzondere ontmoetingen die stof tot nadenken zijn. Als voorloper is vanaf 23 oktober tot donderdag 11 november de tentoonstelling Spectres from Beyond gratis te bezoeken in de Brakke Grond, met hierin installaties van kunstenaars uit Indonesië, Singapore, Iran, België en Turkije.

Spectres from Beyond

Bezoekers kunnen vanaf 23 oktober naar de voorstelling Spectres from Beyond, welke in het teken staat van de speculatieve kunst van Natasha Tontey, Mehraneh Atashi, Jason Wee, Bie Michels en Müge Yilmaz. De tentoonstelling is in het weekend te zien onder begeleiding van een gids. Kijk hier voor meer informatie omtrent Spectres from Beyond en gratis tickets.

Toekomst

Kunstenaars creëren op het Other Futures een imaginaire toekomst. Kübra Uzun en Simon(e) van Saarloos doen dat via performances met Trans*formation Tutorials waarbij het publiek na afloop op muziek kan dansen. Muziek zal er zijn van Japanse DJ Die Soon, de Koreaanse Jaeho Hwang, Belgisch-Angolese producer Nazar en nog vele anderen. Ook zijn er games in de foyers van de Brakke Grond zijn er games, een video van ACAB uit Hong Kong en film en aftertalks met Shambhavi Kaul en May Adadol Ingawanij. Ook is het mogelijk om de nieuwe films van Riar Rizaldi, OJOBOCA, Pathompon Mont Tesprateep, Anocha Suwichakornpong op Other Futures te zien.

Over Other Futures

Other Futures is zowel een digitaal als fysiek platform waarop toekomstdenkers vanuit de hele wereld in contact met elkaar kunnen komen. Het platform legt de focus vooral op denkers en makers vanuit de Global South. Tevens is Other Futures een ontmoetingsplaats voor nieuwe inzichten over waar we met de wereld heen willen en op wat voor manieren we deze kunnen bouwen. Men maakt niet alleen gebruik van speculatieve fictie om over de toekomst reflecteren, maar ook als tool of empowerment. Meer informatie is te vinden op www.otherfutures.nl

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter