Filmmaker Jean-Marc Vallée overleden

De Canadese regisseur Jean-Marc Vallée (bekend van HBO-serie Big Little Lies), is overleden, dat meldt Variety. Hij is 58 jaar geworden.

Jean-Marc Vallée

De carrière van Jean-Marc Vallée begon met het schieten van enkele muziekvideo’s. Vervolgens bracht hij enkele korte films uit, waarvan Stereotypes hem in 1991 enkele prijzen opleverde. De eerste lange film van Vallée was een thriller genaamd Liste noire (Black List) die in 1995 verscheen. Deze film werd in dat jaar de best presenterende titel aan de Boxoffice in Quebec. Ook ontving Liste noire maar liefst 9 nominaties voor de Canadese filmawards. Deze prestatie zorgde ervoor dat Vallée naar Los Angeles trok om daar films te gaan maken. Vervolgens regisseerde hij de western Los Locos met acteur Mario Van Peebles, dat in 1998 verscheen.

Een andere grote hit van Jean-Marc Vallée is de coming-of-age dramafilm C.R.A.Z.Y., dat gebaseerd was op zijn eigen jeugd, en die van mede-schrijver François Boulay. Vallée was al sinds de jaren 90 met dit project bezig, maar bracht het pas in 2005 uit. Dit werd zowel commercieel als bij de recensenten één van de meest succesvolle films die Canada gekend heeft.

Vanwege het succes werd Vallée vervolgens gevraagd om het historische drama The Young Victoria te regisseren, met onder andere Emily Blunt, Paul Bettany, Rupert Friend, Jim Broadbent en Miranda Richardson.

The Young Victoria

Rupert Friend en Emily Blunt in The Young Victoria (Bron: Momentum Pictures)

Een ander groot succes dat Jean-Marc Vallée heeft voortgebracht is de HBO-serie Big Little Lies, waarvan hij het eerste seizoen geregisseerd heeft en ook betrokken was als producer. Vallée ontving een Primetime Emmy Award voor zijn regiewerk.

R.I.P. Jean-Marc Vallée 1963 – 2021


VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter