Blog | Films en weddingplanners (Stefanie Verlinden)

Er zijn best wat films te vinden waar weddingplanners centraal staan. Met als bekendste voorbeeld misschien wel The Wedding Planner met Jennifer Lopez. En hoewel film fictie is, worden weddingplanners niet altijd in het beste daglicht geplaats. Ook over de werkwijze van de film weddingplanners en de realiteit valt heel wat te zeggen. Hoe het er in het echt aan toe gaat? Dat vertelt weddingplanner Stefanie je in deze blog.

One woman business

In Nederland en België zijn weddingplan bedrijven vaak een one-man business. Of beter gezegd een one-woman business. Als weddingplanner run ik eigenlijk mijn bedrijf voor het grootste deel alleen. Enkel de taken die ik zelf niet kan geef ik uit handen, zoals het onderhouden van de website en de boekhouding. Van het eerste klantencontact, tot het maken van een moodboard tot de big day doe ik zelf. Voor de aankleding en begeleiding op de dag zelf kan het zijn dat ik een assistent meeneem, maar dit is voorafgaande gecommuniceerd aan het bruidspaar. De samenwerkingen met een assistent zijn meestal op weddingbasis. Sommige assistenten waar ik vaker mee werk, zijn ook tijdens de voorbereidingen al bij mij te vinden. Het zijn dus niet de grotere bureaus waar 10 weddingplanners allemaal samen werken.

Niet enkel high end

De weddings die getoond worden zijn meestal groots en vrij luxueus. Wat best heel Amerikaans is. In de realiteit vinden zulke huwelijken ook zeker plaats. Maar een weddingplanner is voor de meesten budgetten beschikbaar. Als weddingplanner werk ik per uurloon. Het aantal uren dat ik nodig heb om jullie big day te realiseren wordt tijdens een eerste kennismakingsgesprek besproken en dat wordt verwerkt in een offerte. Jullie hebben krijgen dus een duidelijk beeld van hoeveel het gaat kosten.

In de films zie je vaak dat de eerste leverancier ook de uiteindelijke keuze is. Ik stel een eerste leveranciers selectie voor van 3 per dienst. Deze selectie is gebaseerd op jullie wensen en off course jullie budget. Jullie maken zelf de keuze, de weddingplanner levert alleen de opties aan.

We don´t steal your man!

Nee dat doen we echt niet! Uiteraard draait het in de films heel vaak over het liefdesverhaal en niet zozeer over het beroep weddingplanner. Als weddingplanner maken we jullie lovestory van dichtbij mee. Dus ook de downs, de strubbelingen en de onvermijdelijke stressmomentjes. We gaan ons niet mengen in jullie echtelijke ruzies. Maar als het over jullie huwelijk gaat, zijn we ook een soort van bemiddelaar die de gouden middenweg zoekt. Een van de eigenschappen van een weddingplanner is om jullie bruidsparen aan te voelen. De meeste van ons beschikken over een goed inschattingsvermogen en weten al vrij snel wat er nodig is om de situatie op te lossen.

Gedreven door passie, not the dollars

Iedereen kan wel wegdromen bij de lavish lifestyle die wordt getoond, ook die van weddingplanners in de movies. De weddingplanners die ik ken zijn het beroep weddingplanner gaan uitvoeren vanuit hun eigen passie en voor de voldoening. Het leven als weddingplanner is best uitdagend met momenten en zonder de juiste dosis passie kan het best wel pittig worden. De grootste beloning is jullie droom dag omzetten in realiteit!

Cowies

Nee, we steken mekaar geen stokken in de wielen. Integendeel! In de films zie je vaak dat ´concullega’s mekaar proberen te overklassen. In de werkelijkheid willen we allemaal samen streven naar het beste resultaat. En dat komt voort uit samenwerking. Elk weddingplanner beschikt over een breed netwerk, waar ook heel wat andere weddingplanners inzitten. No bitch fights, enkele focussen op de liefde. Elk wedding geïnspireerd event is het alleen maar heel veel fun en vriendschap. De hele weddingbranche wil maar een ding, jullie de beste mooiste dag geven!

Bridezilla´s!!

Bij menig film of realityserie komen al eens wat bridezilla’s voorbij. In de realiteit is dat niet echt het geval, althans bij mij is het nog nooit voorgevallen. Er is altijd wel een zekere hoeveelheid stress aanwezig. Het gaat dan ook om een van de belangrijkste dagen van jullie leven. Maar elke situatie valt ook wel op te lossen en stress is een slechte raadgever. En de bruiden weten ook dat ze op ons kunnen terug vallen. Dus no bridezilla’s here!

Over Stefanie

Ik ben Stefanie, woonachtig in the diamond city Antwerpen. In het dagelijks leven ben ik zelf weddingplanner binnen mijn bedrijf Imprint Weddings. Mijn doelgroep bevindt zich voornamelijk in het segment van stoere en alternatieve huwelijken. Binnen mijn bedrijf blog ik ook om bruidsparen te inspireren en om ze bewuster te maken van de nét iets andere alternatieven.

Kijktips

Mocht jij na het lezen van deze blog zin hebben in een film of serie waar weddingplanners centraal staan, dan hebben we enkele leuke kijktips voor je.

Weddingplanners op Netflix:

  • Say I Do (reality serie)
  • Bridesmaids (film, tevens te zien op Amazon Prime Video)
  • Jenny’s Wedding (film)
  • The Wedding Party (film)
  • Christmas Wedding Planner (film)
  • Love Wedding Repeat (film)VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter