Films van de week | Week 24 (Ip Man!)

Welkom op deze blog, waarin ik (of een collega) elke week een update geef over wat ik zoal heb gekeken. Dit zullen voornamelijk films zijn, maar ik zal soms ook het een en ander over series vertellen. Er zal ieder weekend weer een update komen over de gehele week ervoor. De vorige keer besprak ik films als Nobody en Banlieue 13. Dit keer heb ik Ip Man gezien.

Ip Man

In week 24 heb ik maar één film gekeken, namelijk Ip Man, geregisseerd door Wilson Yip. Stiekem ben ik jarenlang fan geweest van martial arts films. Ik wist het alleen zelf niet. Bij actiefilms lag mijn voorkeur altijd bij de vuistgevechten. Nadat ik met een vriend de martial arts film The Raid had gekeken, wees hij mij op dit fantastische genre. Twee titels uit deze categorie wist ik uit mijn geheugen te vissen: Crouching Tiger, Hidden Dragon (die overigens bijzonder moeilijk te verkrijgen is) en Ip Man. En toen ik met een vriend een actiefilm wilde kijken, heb ik deze voorgesteld, wat overigens al mijn tweede keer zou zijn.

Nog steeds is Ip Man een fantastische actiefilm. Het verhaal is simpel, maar effectief, met voldoende ruimte voor de epische gevechten. Inmiddels zijn er meerdere delen, en wat mooi blijft om te zien, is hoe Ip Man een man van eer blijft. Hij heeft altijd een geduldige houding en respect voor zowel tegenstander als de vechtkunst. Dit maakt het makkelijk om voor hem als hoofdpersonage te duimen. Het heeft ook iets koelbloedigs, zeker wanneer hij in gevechten amper schreeuwt of inspannende gezichtsuitdrukkingen maakt. Hij heeft alles onder controle. Absolute. Aanrader.

Joël Mulder

Mijn vorige weekoverzicht is hier te lezen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter