Films van de week | Week 26 (Jurassic World films)

Welkom op deze blog, waar ik (of een collega) elke week een update geef over wat ik zoal heb gekeken. Dit zullen voornamelijk films zijn, maar ik zal ook het een en ander over series en bioscoopervaringen vertellen. Elk weekend zal er weer een update komen over de gehele week ervoor. Het is nu bijvoorbeeld net week 27 geweest en ik ga dit keer vertellen over mijn kijklijst van week 26. Dit is voor namelijk in verband met het hebben van genoeg materiaal om over te schrijven per keer, spoilervrij uiteraard. Dit keer komen onder andere de Jurassic World films aan bod. Laten we beginnen!

Deze week begon voor mij met Paddington, geregisseerd door Paul King. Ik ben opgegroeid met Paddington door de gelijknamige televisieserie. De trailer van deze film stond mij destijds niet zo aan, voornamelijk vanwege de kinderlijke klungeligheid waar de trailer vol mee zat. Mijn beeld van Paddington was namelijk heel anders. Het was een schattige en vooral uiterst beschaafde Britse beer. De trailer deed het lijken alsof dat aspect overboord gegooid was. Gelukkig valt dit uiteindelijk mee. De film is op en top Brits, vol met deftigheid en flauwe woordgrappen. Ik heb mij echt kostelijk vermaakt. Qua verhaal heeft het niet echt iets nieuws te bieden, en voor de wat oudere kijkers kan de slapstick op den duur wat gaan irriteren. Afgezien van dat is dit een heerlijke familiefilm. Het leukste aspect voor mij was de lachwekkend theatrale aard van de antagonisten. Met name Nicole Kidman acteert zo overdreven expressief, dat het plezier van het spelen met de rol van het scherm af springt. Ik ben benieuwd naar deel 2.

De Jurassic World films

De rest van de week heb ik niet zo veel gekeken, afgezien van de Jurassic World-marathon. Overdag heb ik deel 1 en 2 gekeken, om vervolgens naar deel 3 (Dominion) in de bioscoop mee te kunnen maken.

Jurassic World weet precies waar de liefhebbers van de originele franchise voor komen. Dino’s. Deze prehistorische beesten worden in een bekend verhaal gegooid dat precies genoeg eigen ingrediënten heeft om origineel over te komen. Oké. Ik snap het. Deze film heeft gebreken. En ja, de CGI voelt niet zo echt als de animatronics uit Jurassic Park. Maar deze film is, boven al het andere, een leuke film. Ik heb met een grote grijns op mijn gezicht zitten kijken. Verre van perfect, maar het is heel erg fijn dat deze film doet wat hij moet doen.

Jurassic World: Fallen Kingdom krijgt wat mij betreft te veel haat. Ik heb mij ook met deze film prima vermaakt. Ook hier geldt: het is niet fantastisch, maar het heeft genoeg om te vermaken. Het visuele aspect heeft een flinke upgrade gekregen, er zijn genoeg dino’s, en het kijkt lekker weg. Meer is, voor mij althans, niet nodig.

Maar nu komen we bij Jurassic World: Dominion. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Laten we beginnen bij het feit dat Dominion niet is wat het adverteerde. ”The big conclusion to the Jurassic saga”…die is er dus niet. Sterker nog, het voelt onaf. Alles wat we hoopten te zien na Fallen Kingdom wordt niet getoond. Er is een techniek die scriptschrijvers gebruiken, genaamd “meanwhile, back at the ranch”. Het is een techniek waarbij het hoofdverhaal wordt onderbroken door verder te gaan met secundaire personages, die zich op een andere plek bevinden. Zo kan de spanning goed behouden worden. Een film als A Quiet Place Part II maakte hier naar mijn mening erg goed gebruik van. Jurassic World: Dominion is een volledige film van de saaiste “meanwhile, back at the ranch” ooit. Er zijn amper dino’s. Amper dino’s, amper spanning, te veel sprinkhanen. Ik kan nog heel lang doorgaan over hoe erg teleurgesteld ik was, maar het is goed zo. Laten we zeggen dat ik benieuwd ben of de geruchten over een cross-over tussen Jurassic World en Fast & Furious (geen geintje) waar blijken te zijn.

Dat was ‘m voor deze week. Bedankt voor je tijd en aandacht. Ga vooral deze films kijken en laat weten wat je ervan vond. Geniet van je week en tot de volgende keer.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter