Filmweek 14 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 14 door Martijn

Filmweek 14 door Martijn: Het was weer een interessante Filmweek. Allereerst wil ik nog even verwijzen naar onze aanwezigheid bij Dutch Comic Con 2016.

Er zijn daar namelijk een paar interessante foto’s en video’s gemaakt, met als hoogtepunt het interview met Stefanie Joosten. Mocht je dit nog niet gezien hebben, dan zou ik dat zeker even doen.

Filmweek 14 door Martijn - Stefanie Joosten @ Dutch Comic Con

Sandro interviewt game-model Stefanie Joosten

Tevens hadden we ook een interview met Ian Whyte en een met Ian Beattie & Ian Mcelhinney. Ook zijn de foto albums, gemaakt door Young Guns Media, de moeite waard.

Filmweek 14 door Martijn - Ian Beattie & Ian Mcelhinne @ Dutch Comic Con

Peter Solvani met Ian Mcelhinney en Ian Beattie

Dat neemt niet weg dat er geen ander interessant nieuws was. Integendeel, ik stond te kijken van het feit dat er een vervolg op The Shining werd aangekondigd.

Filmweek 14 door Martijn - The Shining

Het boek The Shining kreeg twee adapties, een film gemaakt door Stanley Kubrick en een mini-serie onder leiding van Stephen King zelf

Ofja, vervolg. Er komt geen direct vervolg op de klassieker van Stanley Kubrick. Het gaat namelijk om een verfilming van het Stephen King boek Doctor Sleep, dat als vervolg op het boek The Shining diende. Het is nog niet bekend of deze adaptie ook gezien mag worden als sequel op King’s miniserie van The Shining uit 1997.

Een ander interessant nieuwtje was het feit dat de aankomende Dungeons & Dragons film een regisseur heeft gevonden. Het gaat om Rob Letterman, bekend van Goosebumps.

Filmweek 14 door Martijn - Dungeons & Dragons

Regisseur Rob Letterman gaat de regie van het aankomende Dungeons & Dragons project op zich nemen

Een andere bekende franchise die een nieuwe film krijgt is die van Final Fantasy. Naast een film komt er ook een miniserie die grotendeels gratis te bekijken kan worden via Youtube.

Filmweek 14 door Martijn - Final Fantasy

Er komt een nieuwe film gebaseerd op de populaire Final Fantasy reeks

Ook was het deze week 1 april. Filmhoek-eigenaren Glenn en Peter werden opgeschrikt door het feit dat recensent Sandro voor een collega-filmsite ging werken. Dit nieuws vernamen ze doormiddel van een ge-photoshopte screenshot.

Filmweek 14 door Martijn - 1 april

De 1 april grap zorgde voor veel opschudding binnen het Filmhoek-team

Als we het nu toch over grappen hebben, dan mag Sharknado 4 niet vergeten worden. Deze onzin-film zal op 31 juli worden uitgezonden op Syfy. De hoofdrol zal wederom voor Ian Ziering zijn.

Filmweek 14 door Martijn - Sharknado 4

Sharknado 4 is wederom een over-the-top rampenfilm

Wat geen 1 april grap bleek te zijn, was het nieuws dat Bryan Cranston en Kevin Hart gecast zijn voor de Intouchables remake.

Filmweek 14 door Martijn - Kevin Hart en Bryan Cranston in Intouchables remake

Acteurs Bryan Cranston en Kevin Hart

Wat het superhelden nieuws van deze week was? Allereerst dat Gambit weer vertraging heeft opgelopen. Dit vanwege herschrijvingen. Daarnaast zijn er nieuwe trailers uitgekomen voor zowel Suicide Squad als X-men Apocalypse.

Filmweek 14 door Martijn - Nieuwe foto Suicide Squad

Het langverwachte Suicide Squad is vanaf 4 augustus 2016 in de bioscoop te zien

Hoe zat het trouwens met het langverwachte Batman v Superman? Het eerste weekend was in ieder geval een succes, aangezien het record van beste openingsweekend voor een superheldenfilm in Nederland werd verbroken. Ook werd er al een verwijderde scene vrijgegeven. Na veel negatieve recensies schijnt het tweede weekend aanzienlijk tegen te vallen.

Filmweek 14 door Martijn - Batman v Superman deleted scene

Batman v Superman doet het momenteel goed in de bioscopen

Een andere categorie welke wekelijks terug lijkt te komen is het Star Wars nieuws. Deze week werd er meer bekend over de rol van Poe Dameron in Star Wars: The Force Awakens en deed Ewan McGregor uitspraken over een Obi-Wan Kenobi spinoff.

Filmweek 14 door Martijn - Ewan McGregor over Obi-Wan Kenobi

Acteur Ewan McGregor

Dit waren de hoogtepunten van Filmweek 14. Welk nieuws sprak jou aan? Plaats gerust commentaar of reageer via Facebook. Ook kun je meedoen aan de prijsvragen voor Triple 9 en A Bigger Splash. Ohja, bekijk ook nog even Sandro’s ”recensie” van Batman v Superman.

[youtube i-adP85SU9A]