Filmweek 33 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 33 door Martijn. Het was weer een interessante filmweek met een paar opvallende nieuwtjes. Zoals gewoonlijk zal ik de hoogtepunten in categorieën opdelen. Allereerst het geweldige feit dat wij de 2000 likes hebben bereikt!

filmhoek banner

Onze Facebook-pagina heeft deze week de 2000 likes gehaald. Dus verwacht binnenkort nog meer interessante aankondigen en updates.

Het meest opmerkelijke nieuws:

Warner-Bros

Een oud medewerker van Warner Bros. heeft zich kritisch uitgelaten over hoe er wordt omgegaan met de DC-comics verfilmingen. In zijn brief verwijst hij naar Suicide Squad, maar het is vooral Wonder Woman die kritiek krijgt.

Het leukste nieuwtje:

natlab filmquiz filmhoek

Natlab in Eindhoven gaat weer een filmquiz organiseren. De perfecte gelegenheid om jouw filmkennis in de praktijk te brengen. De eerst volgende editie is op 21 september.

Het dieptepunt:

Star Wars acteur Kenny Baker is overleden. De man met een lengte van slechts 91 centimeter was bekend als bestuurder van de R2-D2 robot in de Star Wars franchise.

Blogs en Recensies:

·         Recensie The Shallows (Erik Jansen)

De haaienfilm The Shallows draait nu in de bioscoop. Lees hier wat Erik ervan vond

·         Recensie Equals (Erik Jansen)

Deze sciencefictionfilm geregisseerd door Drake Doremus ging vorig jaar in première op enkele filmfestivals. Erik zag hem echter in de Nederlandse bioscoop

Trailers

Een veelbelovende film waarin aliens centraal staan.

Wederom een flauwe komedie.

De recensies zijn veelbelovend, maar de trailer vond ik niet echt speciaal.

Een found footage film in 3D. Het concept achter deze film is interessant, maar ook deze trailer sprak mij niet zo aan.

Kennen jullie Eddie Murphy nog? Hij heeft weer een hoofdrol te pakken.

Wederom speelt Brad Pitt in een Tweede Wereldoorlog film

In deze film spelen Alexander Skarsgård en Michael Peña twee corrupte agenten.

Dit waren de meest opvallende nieuwtjes van Filmweek 33. Lees ook Sandro’s ”in de spotlight” artikel over de cast van Ghostbusters.

Tevens hebben we nog enkele interessante prijsvragen lopen. Heb jij nog aanvullingen, plaats dan gerust een reactie of reageer via Facebook.