Filmweek 41 door Martijn

Week 41 zit er weer op. Tijd voor weer een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik al het nieuws van de afgelopen week en zal ik ook dieper ingaan op nieuws wat mij persoonlijk aansprak.

Allereerst het feit dat onze vriend Daniel Craig zegt klaar te zijn met James Bond. Hij gaf aan de rol van 007 absoluut niet nog eens op zich willen nemen. Ook zal hij niet terugkeren in het volgende deel. Of dit ook daadwerkelijk niet gaat gebeuren? Er is niets zeker. Nou ja, behalve dan dat er iedere week wel een nieuwe reboot word aangekondigd.

Dit keer is Dennis the Menace aan de beurt. Warner Bros. werkt namelijk aan een reboot. Ik zou hierover meer kunnen vertellen, maar…de trailer van Triple 9 komt tussendoor. In deze film, met hoofdrollen voor onder andere Aaron Paul, Kate Winslet en Woody Harrelson, probeert een groep criminelen een bank te overvallen, terwijl ze de politie afleiden.

Met zulke slinks tactieken zal zelfs Ant-man het moeilijk krijgen om misdadigers tegen te houden. Gelukkig krijgt hij hulp van The Wasp, in het vervolg op Ant-man dat in 2018 zal uitkomen. Natuurlijk kan ik hier wat dieper op ingaan, maar er blijkt weer een nieuwe trailer uit te zijn gekomen. Namelijk die van Trumbo, met Bryan Cranston. In Trumbo speelt Cranston, bekend van Breaking Bad, een radicale scenarist genaamd Dalton Trumb. Deze schrijver is omstreden vanwege zijn politieke standpunten. Als aankomende scenarist moet ik zeggen dat deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, mij zeker aanspreekt.

 

Ik zou graag meer vertellen betreft mijn ambities op het gebied van scenario, maar het is al weer tijd voor de volgende trailer. Namelijk die van Pride and Prejudice and Zombies. De zoveelste zombiefilm die probeert leuk te zijn. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. In eerste instantie wil ik hem bij voorbaat al afkeuren, maar het lijkt erop dat deze net wat anders is dan de meeste zombie-parodieën. Dus het project verdient een kans.

Als ik het heb over dingen anders aanpakken, schiet me meteen de Terminator-franchise binnen. Dana Goldberg van productiebedrijf Skydance gaf aan op zoek te zijn naar nieuwe mogelijkheden voor de serie. We kunnen dus nog meer Terminator-films gaan verwachten. Wat we misschien ook nog kunnen verwachten is sequels op Mad Max: Fury Road. Voordat ik daar op inga, heb ik eerst nog de trailer van Hail, Ceasar! Deze film van The Coen Brothers speelt zich af in de gloriejaren van Hollywood.

Wat had ik ook al weer te zeggen over Mad Max? Ohja, dat George Miller zich heeft uitgelaten over de sequels. Er zijn ideeën, maar er is nog niks bevestigd. Wat wel is bevestigd, is dat Sarah Chalke te zien zal zijn in de film Mother’s Day. De actrice, bekend van de serie Scrubs, zal samen met Jennifer Aniston, Julia Roberts en Kate Hudson een moeder spelen wiens leven gevolgd word tot aan Moederdag. Ondanks dat vele van jullie deze aantrekkelijke dame graag in actie zouden willen zien, is er nog geen trailer verschenen.

Als troost heb ik hier de fictieve trailer van Jaws 19. Deze trailer werd gemaakt om te vieren dat de Back To The Future reeks 30 jaar bestaat. Jaws 19 kwam voor in de tweede Back To The Future film.

Dit was het wel zo’n beetje voor de afgelopen filmweek. Hebben jullie The Martian trouwens al gezien? Lees hier de recensie van Sandro. Daarnaast hebben we nog een aantal leuke prijsvragen lopen. Doe mee en win leuke filmprijzen!

Als laatste wil ik deze filmweek nog in stijl afsluiten, namelijk met, je raad het al, een trailer!

Bekijk hier de definitieve trailer van The Hunger Games Mockingjay – Part 2.