Filmweek 45 door Dennis van Elten

Deze week is er een hoop gebeurd; veel trailers, posters en ander nieuws. Zo gaat Alice op reis vanuit Wonderland door de Looking Glass. Kung Fu Panda keert voor de derde keer terug, en Will Smith kruipt in de huid van een neuropatholoog. Disney vindt daarnaast de film Sleigh Bells terug, deze waren zij al sinds 1928 kwijt. Gerard Butler redt London na zijn avontuur in het Witte Huis.

Uit de wereld van Warcraft krijgen we deze week een teaser, poster en trailer. Terwijl SPECTRE alle records breekt legt Daniel Craig uit waarom hij niet van domme vragen houdt. SPECTRE-regisseur Sam Mendes laat zijn wodka martini staan, omdat hij geen James Bond-films meer wil maken. Sandro Algra dook in zijn platencollectie voor een aantal bijzondere James Bond liedjes. GlennAbbink heeft daarnaast een handige overzicht gemaakt van alle gadgets die James Bond ooit gebruikt heeft. Benedict Cumberbatch laat zich van zijn vreemde kant zien. Niet alleen op setfoto’s, maar ook op een setvideo van Doctor Strange.

The Girl with the Dragon Tattoo krijgt geen vervolg maar wel een reboot. Dit betekend dat Noami Rapace de tijd heeft om Amy Winehouse te spelen in een biopic. Quentin Tarantino laat de trailer van The Hateful Eight los op de wereld en legt zijn uitspraken uit op MSNBC.

The Force is zeker sterk voor terminaal zieke Daniel Fleetwood. Hij mag namelijk als allereerste Star Wars: The Force Awakens zien na een enorme Twitter-actie. Aan deze Twitter-actie deden zelfs sterren uit de film mee. Verder kwamen er meer leuke dingen uit de wereld van Star Wars in de vorm van een Japanse trailer en character posters. Carice van Houten verliest haar gehoor in haar nieuwste film The Parts You Lose. NPO 3 gaat Undercover terwijl de makers van Jurassic World werken aan een trilogie.

J.K. Rowling komt met een nieuwe film, die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. De prequel/spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them toont het gezicht van Newt Scamander. Oud Potter gediende Ron Weasley loopt over de maan. Dat is pas magie. Ron Howard vaart naar het hart van de zee. Ook kwam deze week de eerste Generation Recycle blog over remakes online.

Voor de mensen die ook voor Filmhoek.nl redactie willen werken kijk even hier.