Filmweek 5 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 5 door Martijn: De vijfde filmweek van dit jaar zit er al weer op. De controverse rond de Oscars loopt nog steeds. Dit keer heeft Halle Berry aangegeven erg teleurgesteld te zijn in het feit dat zij de enigste zwarte vrouw is die ooit een Oscar kreeg.

Wie ook hun onvrede hebben geuit waren de mensen van het Martin Guitar Museum. Een van hun antieke gitaren werd namelijk uitgeleend aan Quentin Tarantino, om te gebruiken in zijn nieuwste film The Hateful Eight. De gitaar werd echter kapotgeslagen door Kurt Russel, die slechts zijn rol uitvoerde en geen idee had van de waarde die het instrument had.

Filmweek 5 door Martijn Pijnenburg

De gitaar, voordat Kurt Russel hem afpakt en kapotslaat

Waar ook veel waarde aan wordt gehecht is de film Cabin Fever van Eli Roth, aangezien er een remake van komt. Dit is opmerkelijk te noemen, aangezien het nogal een eigenzinnig projectje van Roth was. Een remake door iemand anders zou nogal misplaatst zijn.

cabin fever remake filmhoek

De Cabin Fever remake wordt geregisseerd door Travis Zarwiny

Wat het superhelden nieuws deze week was? Het werd bekend dat er geen recasting van het personage Wolverine komt. Het wordt waarschijnlijk smeken of Hugh Jackman weer terugkomt. Ook komt er later dit jaar een director’s cut van Deadpool.

Hugh Jackman als Wolverine

Hugh Jackman als Wolverine

De trailers die in Filmweek 5 verschenen waren voor DemolitionMe Before YouGreen RoomIce Age: Collision CourseMiles Ahead en Zoolander 2. Ook zagen we een teaser vanuit Alice Through the Looking Glass, waarin de stem van Alan Rickman te horen was.

alice through the looking glass filmhoek

Ook werd bekend dat acteur Robert Englund naar de Amsterdam Comic Con komt dit jaar. Englund is vooral bekend vanwege zijn rol als Freddy Krueger. Ook Sean Astin (The Lord of the Rings), James Marsters(Buffy),  Daniel Logan (Star Wars), Kristian Nairn en Daniel Portman (beiden Games of Thrones) zullen aanwezig zijn bij dit evenement.

Dit waren de hoogtepunten van Filmweek 5. Bekijk ook de recensie van The Revenant door Sandro.