3 grote namen gecast in nieuwe Christopher Nolan film

Er zijn weer een aantal nieuwe namen toegevoegd aan Oppenheimer, de aankomende nieuwe Christopher Nolan film. Het gaat om Florence Pugh, Rami Malek en Benny Safdie.

Het aankomende project van Nolan wordt een Tweede Wereldoorlog biopic genaamd Oppenheimer. De titelrol is weggelegd voor Cilian Murphy, hij speelt natuurkundige J. Robert Oppenheimer, een van de uitvinders van de atoombom. Volgens bronnen gaat Florence Pugh de rol van Jean Tatlock op zich nemen. Dit personage is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse arts en psychiater die een affaire had met Oppenheimer. Benny Safdie kruipt in de huid van Edward Teller, een Hongaarse natuurkundige die bekendstaat als de bedenker van de hydrogen bomb. Rami Malek gaat een wetenschapper spelen.

Zowel Florence Pugh als Rami Malek zijn de afgelopen paar jaar in meerdere grote films te zien geweest. Zo had Pugh rollen in Little Women, Midsommar en Black Widow. Ook doet ze mee aan de Hawkeye-serie welke momenteel op Disney+ te zien is. Rami Malek is bekend van Bohemian Rhapsody en de recente James Bond-film No Time to Die. Benny Safdie is met name bekend van Uncut Gems en Good Time, de films die hij samen met zijn broer Joshua Safdie heeft geregisseerd. Ook zal hij binnenkort te zien zijn in serie rondom Obi-Wan Kenobi.

Nieuwe Christopher Nolan film Oppenheimer

Er werd al eerder bekend dat Emily Blunt in Oppenheimer te zien zal zijn als Oppenheimers echtgenote Katherine. Robert Downey Jr. kruipt volgens IMDB in de huid van minister Lewis Strauss en Matt Damon zal te zien zijn als militair Leslie Groves. Damon heeft al ooit samengewerkt met Christopher Nolan, maar Robert Downey Jr. debuteert met deze rol in een Nolan film.

De ensemble cast zal in het voorjaar van 2022 met de opnames van Oppenheimer beginnen. De film zal geproduceerd worden door Universal Studio’s. Christopher Nolan heeft in het verleden altijd een samenwerking gehad met Warner Bros. maar besloot onlangs om bij de studio weg te gaan. Dit had mede te maken met zijn onvrede over HBO Max, een streamingdienst die WarnerMedia eerder dit jaar gelanceerd heeft. De regisseur vond het jammer dat de studio hiermee filmtheaters benadeeld, gezien ze nieuwe bioscoopfilms gelijktijdig op de streamingdienst plaatsen.

Oppenheimer staat gepland om op 21 juli 2023 te verschijnen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter