Formula One: Drive to Survive dit voorjaar op Netflix

Netflix maakt vandaag de details bekend van langverwachte Formule 1- serie die 8 maart 2019 verschijnt. Formula One: Drive to Survive is een aangrijpende, 10-delige serie vol met rokend rubber, razende motoren en torenhoge adrenaline. De serie geeft een exclusief kijkje in de belangrijkste race competitie ter wereld. De serie – gemaakt door de producers van de films Senna en Amy – onthult het waargebeurde verhaal achter de sport. Het gaat niet alleen om de strijd om als eerste te eindigen, maar ook om de strijd van het hart, de ziel en richting van dit miljardenbedrijf.

De Formule 1 ondergaat een enorme verandering sinds de overname van Liberty Media in januari 2017. Alle ogen zijn gericht op de sport vanwege de metamorfose die het ondergaat waarbij consistentie en passie centraal staan in de sport. De serie Formula One: Drive to Survive biedt een inkijkje in het leven van de topcoureurs, teambazen en eigenaren ten tijde van deze verandering en staat stil bij de offers en uitdagingen van degenen die alles hebben gewijd aan hun liefde voor ‘s werelds snelste sport. En nu er een nieuwe generatie coureurs op staat uit de schaduw van de oudere meer ervaren rivalen, ontstaat er een ingrijpend nieuw scenario op het circuit met alle uitdagingen van dien.

De serie volgt wereldwijd alle races en start in Melbourne, waar de sport van veel risico’s met een hoge inzet, adrenaline en passie van start gaat. Vanaf daar reist de serie mee met de teams en de races; van Bahrein tot Canada, Oostenrijk, Singapore, Austin, Brazilië en als laatste de race in Abu Dhabi.

Deze serie is geproduceerd door Academy-Award winnaar James Gay Rees (Senna) en Paul Martin voor Box to Box Films. Sophie Todd is de showrunner.

Formula One: Drive to Survive is vanaf vrijdag 8 maart 2019 exclusief te zien op Netflix.